Gerritschinkel.nl Columns & meer

20jan/200

Uit de winterstop

Ik zag afgelopen zaterdag veel vrolijke gezichten. Veel voetbalfans waren blij dat de winterstop er op zat. Een paar weekjes zonder voetbal is leuk, maar het moet natuurlijk niet te lang duren. En de fans waren uiteraard benieuwd of hun favorieten een beetje goed uit de winterstop zouden komen, want dat is ook maar afwachten. Een paar weken niet voetballen kan het ritme verstoren. Een team dat voor de winterstop in de zgn. ‘winning mood’ zat had wellicht liever helemaal geen winterstop gehad. En een team dat daarentegen behoorlijk van slag was, zou zo’n onderbreking misschien juist goed uitkomen.

Aangezien we niet in Engeland wonen zal een discussie over al dan niet een winterstop houden nauwelijks worden gevoerd. Bij het nut van een trainingskamp kun je misschien eerder vraagtekens zetten. En dan vooral over een trainingskamp in zonnige oorden. De Hollandse kou ontvluchten en de zon opzoeken.

Hoofdklasser Jodan Boys was een paar dagen in Torremolinos neergestreken. Hard trainen, geen wedstrijdjes spelen en verder veel lol maken. Teambuilding was het toverwoord. Ik ga verder niet in op het nut van trainingskampen, maar als je wint heb je gewoon gelijk. Jodan Boys versloeg streekgenoot en koploper Sportlust ’46 met 4-1. Beide teams deden niet veel voor elkaar onder en de bezoekers uit Woerden hadden voetballend eigenlijk meer in hun mars. Maar daar ben je er niet mee. Jodan Boys speelde meer als een team en als ook de tegenstander op een aantal fronten verzaakt dan stap je als thuisploeg uiteindelijk juichend van het veld. Had Sportlust ’46 in plaats van naar Doorwerth ook naar Torremolinos moeten gaan?

A.s. weekend hervatten ook de overige amateurs hun competitie. Ik ben reuze benieuwd hoe zij uit de winterstop komen.

 

Reacties (0) Trackbacks (0)

Nog geen reacties


Leave a comment

Nog geen trackbacks.