Gerritschinkel.nl Columns & meer

6jan/200

2019 (2)

De grote Noorse kerstboom op de Goudse Markt is onttakeld. De laatste oliebollen en appelflappen zijn weggehapt. Het is de tijd van de nieuwjaarsrecepties. Tijd van goede wensen en mooie voornemens. Welkom in het nieuwe jaar. Welkom in een nieuw decennium.

Op sportgebied is het nog tamelijk rustig. Voetballers zijn op trainingskamp, al dan niet in zonnige oorden, en schijnen zich daar heel goed te vermaken. Oppeppen voor 2e helft van de competitie die over een paar weken weer wordt hervat.

In mijn vorige sportcolumn blikte ik terug op het sportseizoen 2019 en constateerde ik dat het een mooi sportjaar was met prachtige resultaten met nationale, Europese en wereldtitels. Een opmerkelijk feit in 2019 vond ik verder de opleving van GSV. Als een feniks is de 106 jaar oude Goudse voetbalclub uit zijn as herrezen.

Helaas moest de Goudse sportwereld in 2019 ook afscheid nemen van een aantal coryfeeën. Ik licht er een paar uit. Wereldkampioene Paulien van Deutekom, erelid van SC Gouda en ambassadeur van de stad Gouda. De atletiekwereld verloor Ed Vergeer, jarenlang atletiektrainer bij AV Gouda. GRTC Excelsior verloor in 2019 ook aan aantal prominente en actieve leden. Een van hen was de heer Oussoren, erelid en meer dan 20 jaar voorzitter van de Goudse wielervereniging. Mister Excelsior heeft heel veel betekend voor de club. Damlust werd opgeschrikt door het overlijden van Gerardo IJssel en Peter Pippel.

Het nieuwe sportjaar staat te trappelen om te beginnen. Iedereen is optimistisch, dus ik ben benieuwd. ONA heeft zijn mooie jubileumjaar achter de rug en voor SV DONK is zondag het startschot gelost voor hun 100-jarige jubileum. En met dat mooie nieuwe retroshirt zullen de punten toch binnen moeten stromen. Proost op een mooi 2020!

 

 

Reacties (0) Trackbacks (0)

Nog geen reacties


Leave a comment

Nog geen trackbacks.