Gerritschinkel.nl Columns & meer

27dec/190

2019 (1)

De kerstdagen zijn achter de rug. Radio 2 heeft in muziekland te macht weer naar zich toegetrokken met de jaarlijkse Top 2000. De laatste dagen van 2019 zijn geteld. Het jaar zit, om in sporttermen te spreken, in de slotfase van de wedstrijd. En niet alleen 2019 nadert het einde, ook het tweede decennium van de 21e eeuw houdt het voor gezien.

Op sportgebied is het aan de einde van het jaar bijna overal rustig. In Engeland en België voetballen ze tussen Kerst en Oud en Nieuw gewoon door. De dartfans zijn niet van het scherm weg te slaan door het WK darts in het Alexandra Palace in Londen. De schaatsers moeten wel aan de bak, maar verder ligt de sportwereld even stil.

Ook in Gouda heerst er op de sportvelden en in de sportzalen een oase van rust. Slechts hier en daar een toernooi, maar dan heb je het gehad. Een uitzondering is natuurlijk de ijsbaan op de Goudse Markt.

De laatste dagen van een jaar staan ook altijd in het teken van terugblikken. De laatste zin van mijn laatste sportcolumn van vorig jaar was ‘Ik voel het aan mijn water dat 2019 een prachtig sportjaar wordt’. Een jaar later constateer ik dat deze ‘voorspelling’ is uitgekomen. Een paar voorbeelden. De waterpolovrouwen van GZCDONK landskampioen. Aafke van Leeuwen voor de derde keer wereldkampioen. Roeister Lisa Bruijnincx ook wereldkampioen. Het Nederlandse vrouwenteam met de Goudse Julia van der Sprong Europees kampioen rolstoelbasketbal. De voetballers van SV Gouda konden na vele jaren eindelijk weer eens de kampioensvlag hijsen. De komende sportloze weken krijgt u van mij nog meer krenten uit de sportpap van 2019.

Ik wens u tenslotte een goede jaarwisseling en een sportief maar vooral gezond 2020.

 

Reacties (0) Trackbacks (0)

Nog geen reacties


Leave a comment

Nog geen trackbacks.