Gerritschinkel.nl Columns & meer

9dec/190

John F. Klaver Band – Organic & sustainable sessions vol. 1

John F. Klaver begint al op zijn 7e met gitaar spelen. Zijn inspiratiebronnen zijn o.a. Gary Moore, Robben Ford, Matt Schofield, Jimi Hendrix en Derek Trucks. Klaver gaat op een gegeven moment in de VS studeren, neemt privé gitaarlessen en studeert daar ook muziektheorie. Terug in Nederland krijgt hij aan het Amsterdamse conservatorium lessen van Jesse van Ruller, Martijn van Iterson en Eef Albers. In 2007 start hij zijn eigen band, The John F. Klaver Trio, later omgedoopt in The John F. Klaver Band. Hun debuutalbum Jetpepper verschijnt in 2008. De band speelt op veel grote festivals zoals Moulin Blues, IBC Memphis, EBC Berlijn, Big Rivers and Jazz in Juketown en staat in het voorprogramma van o.a. Johnny Winter, Dana Fuchs en Matt Schofield.

Eind november 2019 kwam het nieuwe album van de John F. Klaver Band uit. Op dit album, Organic & sustainable sessions vol. 1 laat Klaver volgens zeggen horen hoe duurzaam muziek kan zijn en hoe organisch deze kan klinken. De acht nummers op het album moeten dit concept ondersteunen.

Het album opent met de lekkere stevige rocker Get what you deserve, een cover van The Derek Trucks Band. Vet gitaarwerk, een onverstoorbare ritmesectie, golvende keys en zang van de van The voice of Holland bekende Chris Hordijk. Just kissed my baby is een cover van The Meters. In dit aanstekelijke funknummer is een mooie gastrol weggelegd voor de Amerikaanse zanger en mondharmonicaspeler Tollak Ollestad. De Britse zanger-gitarist Ian Siegal neemt de vocalen voor zijn rekening in de bluesy shuffle Little by little. In deze Junior Wells cover tovert Klaver lekkere riffs uit zijn gitaar naast een bad van orgeltonen. De Bill Evans cover Cool Eddie is een funky jazzy instrumental, met een strakke ritmesectie, gitaar, sax en een fantastische hammond. Een pompende bas en verschroeiende gitaarlicks bepalen de door Nesbert jr. Hooper en Will Jennings geschreven midtempo bluesrocker Never make your move too soon. Fantastische gitaarduels tussen Klaver en de Amerikaanse gitarist Josh Smith zijn te horen in de funky instrumentale bluesrocker The Prince, een nummer van Larry Carlton. Curtis Mayfield’s Move on up swingt de pan uit en naast fraai gitaarspel van Klaver is in deze instrumental de absolute hoofdrol weggelegd voor Pascal Lanslots op hammond. Met het door de Canadese rootsrocker Joey Landreth geschreven Joey’s groove wordt het album  lekker bluesy instrumentaal afgesloten.

Conclusie: Organic & sustainable sessions vol. 1 is een fantastisch album en ik kijk vol verlangen uit naar vol. 2.

Tracks cd:

 1. Get what you deserve
 2. Just kissed my baby
 3. Little by little
 4. Cool Eddie
 5. Never make your move too soon
 6. The prince
 7. Move on up
 8. Joey’s groove

Line-up;

 • John F. KIaver – gitaar, zang
 • Pascal Lanslots – hammond SKX
 • Robert-Jan van Schoonacker – drums
 • Iris Sigtermans – bas

Gastmusici:

 • Chris Hordijk – zang (track 1)
 • Tollak Ollestad – zang, harmonica, keys (track 2)
 • Ian Siegal – zang (track 3)
 • Efraim Trujilo – sax (track 4)
 • Josh Smith – gitaar (track 6)

 

Reacties (0) Trackbacks (0)

Nog geen reacties


Leave a comment

Nog geen trackbacks.