Gerritschinkel.nl Columns & meer

6dec/190

Wouter Planteijdt – Bullhorn

Wouter Planteijdt (Haarlem, 28 oktober 1957) is vooral bekend als zanger-gitarist van Sjako. Maar de voorman van dit Haarlemse powerrocktrio is ook een veelgevraagd sessiemuzikant en producer bij o.a. Hans Dulfer’s Reflud, Paul de Munnik, J.B. Meijers, Bob Fosko, Maarten van Roozendaal, Ricky Koole, Sanne Wallis de Vries, Jeroen van Merwijk en Beatrice van der Poel.

In 1998 brengt Planteijdt zijn eerste soloalbum ‘W’ uit, in 2000 gevolgd door Joffers Whiffle. September jl. verscheen er na bijna twee decennia weer een nieuw album van Wouter Planteijdt. Op dit album, Bullhorn, staan 15 nieuwe door Planteijdt zelf geschreven songs. Planteijdt wordt op Bullhorn begeleid door de door de muzikale wol geverfde Gerco Aerts (contrabas) en Mischa Porte (drums en backing vocals).

De openingsnummers Everybody’s angry en het titelnummer Bullhorn zijn lekker relaxte en ontspannen americana en countryfolk. Na het ingetogen gezongen en subtiel geïnstrumenteerde Manny’s funeral en het bluesy Aftermath of you gaat het tempo in het uitbundige Woman met een wah- wah gitaar en een sterkte ritmesectie omhoog. Her head en Last coat zijn fijne ballads. In het bluesy Catherine oh Catherine vraagt Planteijdt zich af ‘Did I MeToo you?, maar zegt meteen daarop ‘You surely MeTooed me’. Mooi gitaarwerk. Mooi (J.J. Cale achtig) gitaarwerk en een fraaie bassolo zijn daarna te horen in Good defeats bad. On either side doet me sterk denken aan ‘Lyin’ eyes’ van The Eagles. Countryrock is ook te proeven in Trail & error en in Tiny flags is de strakke ritmesectie lekker op dreef. Slow dance is een mooi rustig liedje en in het jazzy Serious dance trakteert Planteijdt de luisteraar op een fraaie gitaarsolo. Het album wordt met het zweverige Beauty flies mooi afgesloten.

Conclusie: Bullhorn is een zeer prettig in het gehoor liggend album met mooie, spontane en eenvoudige liedjes.

Tracks cd:

  1. Everybody’s angry
  2. Bullhorn
  3. Manny’s funeral
  4. Aftermath of you
  5. Woman
  6. Her head
  7. Last coat
  8. Catherine oh Catherine
  9. Good defeats bad
  10. On either side
  11. Trial & error
  12. Tiny flags
  13. Slow dance
  14. Serious smile
  15. Beauty flies

 

Reacties (0) Trackbacks (0)

Nog geen reacties


Leave a comment

Nog geen trackbacks.