Gerritschinkel.nl Columns & meer

27okt/190

Judy Blank – Morning after (ep)

De Utrechtse singer-songwriter Judy Blank (1995) is bekend geworden door haar deelname in 2013 aan het tweede seizoen van de beste singer-songwriter van Nederland. Ze bereikt de finale en wordt uiteindelijk tweede achter winnaar Michael Prins. In datzelfde jaar treedt ze ook op tijdens North Sea Jazz in Rotterdam. Een jaar later brengt ze haar debuutalbum Where the storm hits uit en speelt ze op diverse festivals waaronder Lowlands en in 2015 op Pinkpop.

Geïnspireerd door haar reizen naar de VS verandert Blank enigszins van stijl. In september 2018 verschijnt haar album Morning sun. Dit folkalbum is opgenomen in Southern Ground Studios in Nashville o.l.v. producer Chris Taylor. De carrière van Blank komt hierna in een stroomversnelling. Ze speelt op Noorderslag in Groningen en in Austin, Texas op het grote festival SXSW.

Op 1 november a.s. verschijnt de ep Morning after. Deze ep is ook opgenomen in Southern Ground Studios in Nashville. De officiële live release zal op 6 november plaatsvinden in het Utechtse poppodium EKKO.

Morning after bevat zes tracks. In het openingsnummer en tevens de nieuwe single Goldmine, horen we de ‘nieuwe’ sound van Judy Blank. Het is een lekker rockend nummer. Heerlijk is het basspel en de backing vocals van ‘the good pals community choir’. In het jazzy What it is laat Blank horen dat ze een fantastische zangeres is met haar heldere stem. In het uptempo Oh honey, dat begint met een fraaie bassolo, geven ‘the good pals’ ook weer acte de presence. Na de fraaie ballad Angel in me is in het mooie ingetogen liedje Pretty far Judy alleen met haar gitaar en mooie zang te horen. In het slotnummer 1995 toont Blank weer haar sterke vocale kwaliteiten. Een waardig slot, ook dankzij de subtiele begeleiding en ‘the good pals’.

Conclusie: Judy Blank krijgt terecht van vele kanten lof toegezwaaid. Deze ep smaakt naar meer.

Tracks:

  1. Goldmine
  2. What it is
  3. Oh honey
  4. Angel in me
  5. Pretty far
  6. 1995

Line-up:

  • Judy Blank – zang, elektrische gitaar, wurlitzer
  • Ethan Ballinger – gitaar, synthesizer
  • Lee Holland – drums
  • Joe Dicky en Rich Brinsfield – bas
  • Molly Martin, Annika Bennett, Ginger Bennett, Max Marshall, Christiana Zollner, Rachel Rowland, Dan Davis, Ethan Ballinger, Pepper Said – ‘good pals community choir’

 

Reacties (0) Trackbacks (0)

Nog geen reacties


Leave a comment

Nog geen trackbacks.