Gerritschinkel.nl Columns & meer

26aug/190

Hoe warm het was

Ik moet de laatste tijd in deze hete zomer regelmatig denken aan de 19e eeuwse schrijver Nicolaas Beets. In zijn beroemde boek Camera Obscura heeft hij het in het hoofdstuk ‘Een oude kennis’ over hoe warm het was, en hoe ver. ‘Het was een brandendheete vrijdagachtermiddag in zekere hollandsche stad; zoo heet en zoo brandend, dat de mosschen op het dak gaapten, 't welk, op gezag der hollandsche manier van spreken, de grootste hitte is, die men zich voor kan stellen’. Nu weet ik niet of Beets met die zekere hollandsche stad Gouda in gedachten had, maar dat het in Gouda ook warm was is een waarheid als een koe. En niet alleen op die vrijdagachtermiddag.

De Goudse sportwereld had het in ook hard te verduren met die tropische temperaturen. De voetballers bij de Jober Thoen Memorial zullen het zeker zaterdag hebben ondervonden. Maar de bierpompen zijn geduldig en die zullen ongetwijfeld op volle toeren hebben gedraaid.

Op de wielerdag van GRTC Excelsior was het zondag ook peentjes zweten. De toeschouwers lieten het helaas een beetje afweten. Die stonden waarschijnlijk in de vele files naar de stranden. Maar stel je voor dat het de hele dag keihard had geregend. Dan had het publiek het ook laten afweten en veel renners wellicht ook.

De publieke belangstelling had zondag op de finaledag bij Ad Astra ook een beetje te lijden onder de hittegolf. Zelfs de sprinklerinstallatie, die om onduidelijke redenen ineens ging sproeien, kon geen verkoeling brengen. Desondanks was het 30e Open Kaasstadtoernooi een groot succes. De hele week was het een feest. Er waren zelfs meer deelnemers dan vorig jaar. En dat is gezien de tendens van tanende belangstelling bij veel sportclubs zeker een positief gegeven.

 

 

Reacties (0) Trackbacks (0)

Nog geen reacties


Leave a comment

Nog geen trackbacks.