Gerritschinkel.nl Columns & meer

19aug/190

We zijn begonnen

Kortom, we gaan weer beginnen! Dat was mijn laatste zin van mijn vorige column. En ze zijn weer begonnen. Voor Jodan Boys stond er zaterdag meteen al heel wat op het spel. Met de nieuwe trainer Leen van Steensel werd 3e divisionist Hoogland in de 1e kwalificatieronde van de KNVB beker met 1-3 verslagen. Deze mooie prestatie was zelfs voor de samenstellers van teletekstpagina 801 aanleiding om dat prominent op regel 2 te vermelden. Op naar de 2e kwalificatieronde en bij winst de rentree in het echte bekertoernooi. Voor menig supporter doemt al weer het scenario van Go Ahead Eagles, of een andere profclub op.

De andere Goudse voetbalclubs zijn nog in hun voorbereidingsperiode. Zaterdag was ik bij de wedstrijd Gouda – ONA en het zag er best aardig uit. Voor trainer Willem Dekker was het weer even thuiskomen en hij kwam handen te kort om ze allemaal te schudden. GSV zit als ik het begrijp nog volop in de opbouw. Na acht jaar weer prestatievoetbal. Ik ben benieuwd hoe het team van trainer Dick Vleggeert zich zal manifesteren in de competitie. Ik heb hoge verwachtingen.

Ik ga de komende week kijken bij SV DONK, bij het Jober Thoen Memorial Toernooi. Mooi dat men deze in 2017 overleden oerdonkiaan eert. Tijdens de wedstrijden van ‘zijn’ DONK, Olympia, RVC ’33 en Groeneweg zal de ‘kleine generaal’ vanaf zijn roze wolk goedkeurend knikken. Over Olympia gesproken, daar is het nog een grote bouwput. Maar de nieuwe kunstgrasmat zal er hopelijk op tijd liggen.

Deze week wordt bij tennisvereniging Ad Astra voor de 30e keer het Open Kaasstadtoernooi  gespeeld. Ook hier ga ik een kijkje nemen. Er is tenslotte (gelukkig) meer dan voetbal. U ziet het, ook ik ben weer begonnen.

 

Reacties (0) Trackbacks (0)

Nog geen reacties


Leave a comment

Nog geen trackbacks.