Gerritschinkel.nl Columns & meer

2sep/190

In de hekken!

De Nigeriaanse voetballer Mike Obiku was in de jaren ’90 een cultfiguur. Als hij scoorde rende hij zwaaiend met zijn shirt juichend over het veld en sprong voor de enthousiaste supporters regelmatig in de hekken. Dat deed hij ook op 22 mei 1993 toen hij tegen Willem II als invaller bij Feyenoord het 3e doelpunt scoorde. Uit dat shirt en op naar de hekken! En het prikkeldraad kon hem niets schelen. Bloeden als een rund, even naar de verzorger en hup het veld weer in om verder te voetballen alsof er niets was gebeurd. Zoals een cultheld betaamt. Legendarisch was ook zijn golden goal op 8 maart 1995 tegen Ajax in de kwartfinale van de KNVB beker. Uit dat shirt en op naar de hekken!

Afgelopen zaterdag was Mike Obiku in Gouda om met Oud Feyenoord onder leiding van coach Mario Been een jubileumwedstrijd te spelen tegen de ONA legends. Samen met andere voormalige topvoetballers vermaakte Obiku het publiek aan de Walvisstraat. Mooi was ook weer het moment dat beide teams de bekende trap afdaalden om onder luid applaus het veld te betreden. De ONA legends moesten volgens de verwachting het onderspit delven. De uitslag 2-10 was vrij logisch. Ik heb Obiku zijn shirt niet zien uittrekken. En bij gebrek aan hoge hekken kon hij zijn andere strapatsen in Gouda ook niet vertonen.

Een paar uur eerder en zo’n kleine drie kilometer verderop vertoonde Junior Obiku zijn kunsten. Maar de zoon van cultheld Mike had die middag met zijn SC Feyenoord geen reden tot juichen en verloor de openingswedstrijd van de nieuwe competitie met 2-0 van Jodan Boys. Geen shirt uittrekken en geen juichende gang naar de hekken. Maar Junior is pas 23 en de hekken zijn geduldig.

Reacties (0) Trackbacks (0)

Nog geen reacties


Leave a comment

Nog geen trackbacks.