Gerritschinkel.nl Columns & meer

27mei/190

De Oranje leeuwinnen

Volgende week vrijdag begint het WK voetbal voor vrouwen. Gedurende een maand zijn alle voetbalogen gericht op de verrichtingen van de Oranje leeuwinnen in Frankrijk. De verwachtingen zijn hooggespannen. Nederland werd in 2017 Europees kampioen, dus adeldom verplicht, of zoals de Fransen het zeggen, noblesse oblige. Bekende voetbalnamen  als Frenkie, Virgil, Memphis, Donny en Matthijs worden tijdelijk ingeruild voor Vivianne, Lineth, Lieke, Sherida en Shanice. Bondscoach Ronald Koeman staat een aantal weken in de schaduw van zijn vrouwelijke evenknie Sarina Wiegman.

Het vrouwenvoetbal is booming business, zeker met het WK in zicht. Iedereen probeert uiteraard weer een graantje mee te pikken. Mensen en instanties die je eigenlijk nooit hebt kunnen betrappen op een zekere mate van enthousiasme voor het vrouwenvoetbal, lopen nu voorop om de loftrompet te steken over ‘onze’ Oranje leeuwinnen.

In Gouda leeft het vrouwen- en meisjesvoetbal al heel lang. Met wisselend succes weliswaar, want ik kan me nog herinneren dat DONK dames 1 zelfs in de 3e divisie speelde. De succesvolle Goudse trainer René van Beek is zijn trainerscarrière trouwens bij de vrouwen van DONK begonnen. Zo zie je maar. Bij alle Goudse voetbalclubs zijn meerdere vrouwen- en meisjesteams. En 30+ teams of zoals ze bij ONA heten, de Witte Wijn Ladies. Alleen GSV blijft nog achter, maar wie weet werkt het feit dat er komend seizoen weer een prestatieteam op de zaterdag gaat voetballen stimulerend.

Over stimulans gesproken, ik sprak afgelopen vrijdag een trotse voetbalmoeder die vertelde dat haar dochter, die haar eerste voetbalstappen heeft gezet bij SV Gouda, binnenkort naar de VS gaat, waar zij een Voetbal Studiebeurs USA Overboarder heeft gekregen. Gefeliciteerd en wie weet zien we haar nog een keer als Oranje leeuwin terug.

 

Reacties (0) Trackbacks (0)

Nog geen reacties


Leave a comment

Nog geen trackbacks.