Gerritschinkel.nl Columns & meer

29apr/190

Petanque

Deze weken verkeert de Goudse sportwereld grotendeels in een comateuze toestand. Een aantal competities is geëindigd en een aantal teams is zich aan het opwarmen voor de nacompetitie. Veel voetbalsupporters hebben helemaal niets om handen. Nauwelijks wedstrijden en om nu naar een training te gaan kijken lijkt mij niet voor de hand te liggen. Sommige voetbalverenigingen dubben nog of ze moeten overstappen van het zondag- naar het zaterdagvoetbal. De KNVB heeft een einddatum gesteld waarop gekozen moet worden, maar het zou mij niet verbazen als die ook weer ter discussie komt te staan. Het gezegde luidt dat niets veranderlijker is dan het weer, maar de wegen van de KNVB komen daar toch verdacht dicht bij in de buurt. Waarom moet ik hierbij toch steeds denken aan de Brexit?

Een van de sportclubs waar in het weekend wel wat te beleven was is de Petanque Vereniging Gouda. De vereniging die vroeger Jeu de Boules Vereniging Gouda heette heeft in 2016 haar naam aangepast. Met deze naamswijziging wilde men o.a. de vergrijzing tegen gaan. Afgelopen zondag was er een mini-maxi toernooi. En het viel mij op dat de jeugdige belangstelling behoorlijk was. Er werd me zelfs gewezen op een groot jeugdtalent dat  geconcentreerd stond te spelen.

Volgens een enthousiaste voorzitter Thom Dessing groeit de vereniging als kool en dreigt uit zijn jasje te scheuren. De Petanque Vereniging Gouda heeft goede ideeën en wil ook een meer maatschappelijke rol gaan spelen. Wat zou het dan mooi zijn als de club haar uitbreidingsplannen kan verwezenlijken. Maar dan moeten eerst nog een aantal betrokken partijen tot overeenstemming komen. Ik zeg dan, waar een wil is is een weg. Dan kan het 35-jarig bestaan van de club in 2020 extra feestelijk worden gevierd.

Reacties (0) Trackbacks (0)

Nog geen reacties


Leave a comment

Nog geen trackbacks.