Gerritschinkel.nl Columns & meer

18mrt/190

Rosie Flores – Simple case of the blues

Rosie Flores wordt geboren op 10 september 1950 in San Antonio, Texas. Op haar 12e verhuist ze met haar familie naar San Diego, Californië. Tegenwoordig woont ze weer in Texas (Austin).

Rosie formeert op de high school in San Diego haar eerste bandje, Penelope’s Children. In de jaren ’70 speelt ze in de alt-country band Rosie and the Screamers en daarna in de jaren ’80 in de vrouwen ‘cowpunkband’ Screamin’ Sirens. Ze maakt ook nog enige tijd uit van de countryrockband Asleep at the Wheel. In 1987 verschijnt haar solo debuutalbum.

Vorige maand verscheen het nieuwe album van Rosie Flores, Simple case of the blues. Het album, met covers en eigen werk, is geproduceerd door Charlie Sexton, Kenny Vaughan en Dave Roe.

De opener is Love don’t love nobody, een lekkere jumpblues van Roy Brown. Na de intens gezongen prachtige slowblues Mercy feel like the rain, met een vlammende gitaarsolo, is het volop swingen met I want to do more, een song van het beroemde duo Leiber en Stoller. Zeer prettige rockabilly met staande bas en tinkelende piano. Het titelnummer Simple case of the blues is een midtempo soulblues in de beste traditie van b.v. Robert Cray. Drive, drive, drive is vette bluesrock met vuige gitaren en Flores is vocaal weer in topvorm in ‘Sister’ Wynona Carr’s gospelblues Till the well runs dry. Vermeldenswaard is hier zeker ook de saxsolo van Greg Williams. Van Dwight Yoakam is If there was a way opgenomen. Een mooie soulballad. Swingen is het daarna weer geblazen in de jumpblues That’s what you gotta do, met blazers, een rinkelende piano en een jazzy gitaarsolo. Lui jazzy gitaarwerk is ook te horen in het ballroom jazz achtige Enemy hands. De rust wordt dan ‘verstoord’ met de korte snel rockende instrumental Teenage rampage. Fraai is Wilson Pickett’s soulblues If you need me.

Het album bevat twee bonustracks. Allereerst het verrassend mooie ingetogen gezongen Can’t find my way home van Steve Winwood (Blind Faith) en een cover van The Yardbirds, de uptempo gitaarbluesrocker I’m not talkiing.   

Conclusie: Simple case of blues is een lekker gevarieerd album waarbij de liefhebbers van rockabilly, blues, soul, boogie en swing helemaal aan hun trekken komen.

Tracks:

 1. Love don’t love nobody
 2. Mercy feel like rain
 3. I want to do more
 4. Simple case of the blues
 5. Drive drive drive
 6. Till the well runs dry
 7. If there was a way
 8. That’s what you gotta do
 9. Enemy hands
 10. Teenage rampage
 11. If you need me
 12. Can’t find my way home (bonustrack)
 13. I’m not talking (bonus track)

Line up

 • Rosie Flores – zang, gitaar
 • Jarrod Bonta – piano, wurlitzer
 • Cindy Cashdollar – lap steel
 • Mike Flanigin – hammond B3, orgel
 • Jimmy Lester – drums
 • Janis Martin – akoestische gitaar
 • James Trussart – gitaar
 • Kenny Vaughan - gitaar
 • Dave Roe – bas
 • Greg Williams - saxofoon
 • Paul Deemer – trombone
 • Kevin Flatt – trompet
 • Ernie Ball – strings
 • Michael Hale – backing vocals
 • Ange Kogutz – backing vocals
 • Robert Kraft – backing vocals
 • Sheree Smith – backing vocals
Reacties (0) Trackbacks (0)

Nog geen reacties


Leave a comment

Nog geen trackbacks.