Gerritschinkel.nl Columns & meer

18mrt/190

De gezonde sportkantine

Gezondheid en gezonde voeding worden steeds belangrijker. Ook in de sportwereld. Voor topsporters is gezonde voeding helemaal een voorwaarde om goed te presteren. Voor iedere tak van topsport zijn er wel afgewogen sportdiëten.

Ook in de amateursport klinkt steeds vaker de roep om gezonde voeding. Zijn het niet de sporters, dan zijn het wel de landelijke en lokale overheden en instellingen. In Gouda heeft Sport.Gouda het initiatief genomen om sportclubs te helpen. Ze hebben zelf het goede voorbeeld gegeven want in april vorig jaar kreeg de kantine van het Groenhovenbad als eerste sportkantine in Gouda het officiële zilveren certificaat van gezonde sportkantine.

Afgelopen zaterdag mocht ook VollinGo het zilveren certificaat in ontvangst nemen. De sportkantine van sporthal De Zebra is nu ook officieel een gezonde sportkantine. Wethouder Bunnik voegde meteen de daad bij het woord door de bezoekers op gezonde hapjes te trakteren. Die gezonde voeding is misschien ook een extra aansporing voor de volleybaldames van trainer John Stubbe. Mede hierdoor kampioen worden?

Gezonde voeding in sportkantines is nog lang geen schering en inslag. In tegendeel, in de meeste, vooral voetbalkantines, overheerst de geur van frites. Ik heb dat zelf het afgelopen weekend weer kunnen constateren. Niet in Gouda trouwens. Je hebt zelfs voetbalkantines waar ze complete afhaalmaaltijden serveren. Wat te denken van de voetbalclub waar ze overheerlijke broodjes bakkeljauw verkopen. Heerlijk en volgens mij trouwens niet ongezond.

De overgang naar gezonde voeding zal niet van een leien dakje gaan. Bovendien maakt de omzet in een sportkantine een belangrijk deel uit van je begroting. Frituur verkoopt nog altijd beter dan appels of broodjes gezond. Het initiatief van Sport.Gouda verdient alle waardering. De aanhouder wint om in sporttermen te spreken. Nu de clubs nog.

Reacties (0) Trackbacks (0)

Nog geen reacties


Leave a comment

Nog geen trackbacks.