Gerritschinkel.nl Columns & meer

25mrt/190

Het haasje

Werelddierendag is pas op vrijdag 4 oktober 2019, maar toch beheersten dieren de afgelopen week het nieuws. Een hoofdrol was weggelegd voor de Uil van Minerva, die volgens Thierry Baudet was neergedaald in Nederland. Het klopt dus blijkbaar dat de Fabeltjeskrant weer terug komt van weggeweest.

Vorige week zondag werd de Vlaamse postduif Armando voor 1,25 miljoen euro verkocht aan een Chinese investeerder. Om te voorkomen dat dieven met de duif aan de haal zouden gaan sliep eigenaar Joël Verschoot naast zijn kostbare schat in het duivenhok. Later huurde hij zelfs beveiligers in. Dat is pas dierenliefde. Weliswaar met dollartekens in de ogen.

Ik las afgelopen weekend een interessant interview met Willi Lippens, de voetballer die in 1971 éénmalig in Oranje speelde. Door zijn waggelende gang werd de in Duitsland beroemde spits die Ente genoemd. Iedere voetballer die zijn debuut maakt als international krijgt van de KNVB een haasje. Eigenlijk is het een konijn, maar om onduidelijke redenen wordt het altijd een haasje genoemd. Lippens heeft nooit zo’n haasje gekregen. Vergeten of speelden anti Duitse sentimenten toen nog een rol? Hoe dan ook, Lippens was het haasje. En dat hij nu als een ijskonijn weigert naar Amsterdam te komen om alsnog een haasje in ontvangst te nemen kan ik begrijpen. ‘Ze sturen hem maar op’, aldus die Ente.

Over konijnen gesproken. Ik was zaterdag in het Groenhovenpark om verslag te doen van de voetbalwedstrijd Gouda – Linschoten. Opeens viel mijn oog op een ongestoord grazend konijntje vlakbij de dug-out van de thuisploeg. Hij maakte zich niet druk om de vele doelpunten. Na afloop van de wedstrijd heb ik het konijntje niet meer gezien. Misschien terug gekropen in de hoge hoed van trainer Huisman?

 

 

Reacties (0) Trackbacks (0)

Nog geen reacties


Leave a comment

Nog geen trackbacks.