Gerritschinkel.nl Columns & meer

28jan/190

Het kan verkeren

Het kan verkeren, kent u die uitdrukking’ zou dominee Gremdaat zeggen. ‘Het kan verkeren’, een veel gebruikte zinspreuk van de dichter Bredero. Ik moest afgelopen weekend weer denken aan de zinspreuk van deze dichter uit de Gouden Eeuw.

Feyenoord speelt de laatste tijd vaak als een natte krant, maar gisteren werd in de stromende regen aartsrivaal Ajax afgeserveerd. Het verschil tussen hoon en euforie is soms heel klein. Het kan verkeren!

Geboren Gouwenaar Hein Otterspeer dacht tot voor kort aan stoppen met schaatsen. Maar gisteren liet hij een periode van ellende achter zich en werd Nederlands kampioen sprint. Oké, er ontbraken een paar kanonnen, maar toch. ‘Was ik geen kampioen geworden dan was het seizoen over en nu moet het nog beginnen’ sprak hij lachend. Het kan verkeren!

Zaterdag moest ik ook aan Bredero denken toen Jodan Boys zijn 7e achtereenvolgende overwinning op rij boekte. Daar waar de Gouwenaars zich twee maanden geleden zich nog in de kelder van de hoofdklasse bevonden en tegen degradatie vochten, is het nu halleluja. Het kan verkeren! De degradatiezorgen zijn als sneeuw voor de zon verdwenen en men droomt nu al van de 2e periodetitel. En in de verte lonkt dan de 3e divisie. Een heel verschil met de 1e klasse. Het kan verkeren!

De dames van VollinGo verpletterden vorige week koploper Tilburg en gingen zaterdag in de eigen sporthal ten onder tegen laagvlieger Zaanstad. Het kan verkeren!

Waterpoloër Mick van den Bree speelde jarenlang bij GZCDONK en versloeg gisteren als kersverse trainer van AZC zijn oude cluppie. Het kan verkeren!

Bredero besefte hoe wisselvallig het leven is. Wekelijks zien we daar in de sport ook de nodige voorbeelden van. En dat is maar goed ook want niets is saaier dan voorspelbaarheid.

Reacties (0) Trackbacks (0)

Nog geen reacties


Leave a comment

Nog geen trackbacks.