Gerritschinkel.nl Columns & meer

21jan/190

Binnensportsuccessen

Uitgerekend in het eerste weekend na de winterstop slaat Koning Winter onverbiddelijk toe. Veel sportvelden waren bevroren en spelen was in veel gevallen niet verantwoord. Op zaterdag viel het nog mee. De trip van Jodan Boys naar zonnige oorden had het gewenste succes en de Goudse hoofdklasser ging zaterdag ‘gewoon’ door met winnen. De terugkeer van Jorn van Lunteren wierp meteen zijn vruchten af. Ook de zegetocht van Gouda kreeg in Linschoten een vervolg en de achtervolgers zijn bijna uit zicht verdwenen.

Maar afgelopen zondag heerste er op de meeste sportvelden de spreekwoordelijke zondagsrust. Van de Goudse voetbalclubs kwam alleen ONA in actie, maar achteraf hadden ze liever gehad dat hun wedstrijd tegen ESTO ook was afgelast.

Maar bij de binnensport was Koning Winter in geen velden of wegen te zien. Mooie successen waren er afgelopen weekend bij het waterpolo en vooral bij het volleybal. De dames van GZC DONK lieten geen spaan heel van UZSC. De weg naar de finish is nog lang en landskampioen Polar Bears lijkt onverslaanbaar, maar het team van Patrick van den Heuvel ligt op koers.

Voor de verrassing van het weekend zorgden wat mij betreft de dames van VollinGo. In Tilburg werd koploper Volley Tilburg met 0-4 gesloopt! De spanning aan de kop van de 1e divisie neemt ongemeen spannende vormen aan.

En dan was er de belangrijke overwinning van Damlust, dat zich op nu op een mooie gedeelde 5e/6e plaats terugvindt in de Ereklasse. Een domper op de vreugde bij Damlust was het overlijden van teamleider Gerardo IJssel. Als ik hem bij Damlust tegenkwam knoopte hij altijd wel een praatje met mij aan. Ik zal Gerardo blijven herinneren als een bescheiden, vriendelijke en humorvolle sportman. We gaan hem missen.

Reacties (0) Trackbacks (0)

Nog geen reacties


Leave a comment

Nog geen trackbacks.