Gerritschinkel.nl Columns & meer

17dec/180

De winterstop

Ineens was hij daar. Koning Winter! Maar de vorst had blijkbaar enorme haast, want binnen een dag was hij weer met de noorderzon vertrokken. Een van de gevolgen van zijn korte optreden was dat voor de meeste zondagvoetballers de winterstop vervroegd is ingetreden. Olympia kreeg daarom zondag niet de gelegenheid om zich in St Willebrord te revancheren voor de vorige week geleden thuisnederlaag tegen VOC. De laatste thuiswedstrijd van 2018 van ONA ging ook de mist in. Wellicht komende zondag nog een inhaalpotje en dan kan men zich in Korte Akkeren gaan storten op het 100-jarige jubileum. DONK was vorige week al klaar en kijkt volgens mij uit naar de kampioenspoule, want elke week met dubbele cijfers winnen is ook niet leuk.

De zaterdagvoetballers zijn op een verdwaalde inhaalwedstrijd na ook aan de winterstop toe. Jodan Boys loopt na een dramatische start nu bijna weer met het hoofd in de wolken en  fanatieke fans dromen weer van de 3e divisie. Maar vrienden, jullie kennen dat liedje van Marco Borsato toch? Leen van Steensel, de nieuwe trainer in het nieuwe seizoen, is vast geen dromer.

In het Groenhovenpark wordt ook gedroomd. En als je met 9 man concurrent Woerden met 4-1 aftroeft mag je een beetje gaan dromen. “We zijn Herbstmeister” hoorde ik zaterdag roepen, maar zo’n titel is niks waard. Misschien een idee voor de KNVB om zo’n ‘titel’ een bonus te geven van 3 extra punten?

Het jaar loopt op zijn laatste benen. De Goudse ijsbaan in de Gouwekerk is afgebroken en wordt op de Markt weer opgebouwd. De meeste competities liggen een paar weken stil. Een tijd van bezinning en voor het opladen van de accu. Ik wens u allemaal heel fijne kerstdagen.

 

Reacties (0) Trackbacks (0)

Nog geen reacties


Leave a comment

Nog geen trackbacks.