Gerritschinkel.nl Columns & meer

1okt/180

Herkenbaarheid

Jodan Boys speelde vorige week zaterdag tegen de ‘amateurs’ van Jong FC Den Bosch. In een troosteloos stadion De Vliert met maar liefst 50 (!) toeschouwers. En daarvan zal zeker de helft uit Gouda afkomstig zijn geweest. Niet te geloven eigenlijk. Bij een wedstrijd van vierdeklasser Gouda staan er meer supporters langs de lijn. Wellicht heeft het ook te maken met het rare tijdstip dat Jong FC Den Bosch speelt, want wie gaat er op zaterdagavond om 18.00 uur naar amateurvoetbal. Maar ik denk dat het vooral te maken heeft met het gebrek aan herkenbaarheid door de supporters. Sinds geldschieter Kakhi Jordania de club heeft overgenomen komen de spelers uit alle windstreken. Van Bulgarije, Argentinië, Finland, Estland, Italië, Portugal, Spanje tot Oostenrijk. En met een zeer brede selectie kan het gebeuren dat er wekelijks een ander team op het veld staat.

Maar het kan ook anders. Zaterdag was ik bij de wedstrijd Jodan Boys – RKAV Volendam. Bij de bezoekers spelen echte Volendammers met namen als Tol (4 keer), Plat, Veerman, Schilder en Zwarthoed. Een en al herkenbaarheid! Grappig vond ik de opmerking van een bestuurslid van de bezoekers die bij het bestuderen van het wedstrijdformulier ook een Veerman bij Jodan Boys zag staan. ‘Hebben jullie die van ons geleend?’ merkte hij droog op.

Zondag was ik bij Groeneweg – Olympia en bij de thuisclub spelen ook allemaal jongens uit Zevenhuizen. Oké, de trainer komt uit Gouda, maar René van Beek is daar al zo lang dat hij tot de inboedel behoort. De Arsène Wenger van Groeneweg!

Supporters moeten zich niet af hoeve te vragen wie die linksback of die spits van hun cluppie is, want dan moet je niet gek opkijken als de toeschouwers wegblijven.

 

Reacties (0) Trackbacks (0)

Nog geen reacties


Leave a comment

Nog geen trackbacks.