Gerritschinkel.nl Columns & meer

9apr/180

Lentekriebels

De lente had volop bezit genomen van het weekend. De terrassen zaten overvol. Fiets- en wandelpaden raakten overbevolkt. Iedereen was vrolijk en trok er op uit. Winterkleding werd resoluut in de kast opgeborgen. ‘Een nieuwe lente, een nieuw geluid’, om met de dichter Herman Gorter te spreken. Langs de sportvelden zag ik zelfs al supporters in korte broeken.

Het was me het sportweekend wel. Rotterdam stond in vuur en vlam voor de Marathon. Na de Ronde van Vlaanderen verlekkerden de wielerliefhebbers zich zondag aan de klassieker Parijs – Roubaix. Dirk Kuyt maakte zijn opwachting als speler van Quick Boys. De massale belangstelling van de pers hiervoor deed me denken aan het eenmalige optreden van doelman Edwin van der Sar twee jaar geleden in de wedstrijd Noordwijk – Jodan Boys. Een speciaal uit Engeland overgekomen fotograaf vroeg mij toen of hij een foto mocht maken van het wedstrijdformulier. ‘Of course sir’.

De honkballers van The Braves startten de nieuwe competitie meteen met een overwinning. De vrouwen van GZC DONK bereikten de halve finales in de play-offs om het landskampioenschap. De talentvolle Goudse judoka Ruben Raghunath veroverde tijdens het NK judo in Leek een bronzen medaille. Martijn van IJzendoorn van Damlust is uitstekend op dreef bij het NK dammen in Harlingen. Dankzij de lentekriebels?

Maar die mooie sportmomenten werden overschaduwd door dat vreselijke busongeluk in Canada waarbij een jong ijshockeyteam om het leven kwam. En door de tragische dood van de jonge wielrenner Michel Goolaerts. Dan is alles in het leven maar relatief. En dan maken wij ons druk om een stuurfout van autocoureur Max Verstappen. Of een trainer van AZ die uit frustratie over een nederlaag scheidsrechter Kevin Blom daarvan de schuld geeft.

Reacties (0) Trackbacks (0)

Nog geen reacties


Leave a comment

Nog geen trackbacks.