Gerritschinkel.nl Columns & meer

2apr/180

Zoete herinneringen

Het is maandagmorgen 2e Paasdag. Ik heb net een eenvoudig ontbijtje achter de kiezen en zet me achter de computer om een nieuwe column te schrijven. In Vlaanderen zijn ze nog aan het bijkomen van de Ronde van Vlaanderen. Het is voor de Vlamingen even slikken dat de Hollanders hun jaarlijkse wielerhoogmis hebben gedomineerd. En de Reeuwijkse blauw-witte invasiemacht is inmiddels weer veilig vanuit Gouda naar Reeuwijk-dorp teruggekeerd.

Mijn gedachten dwalen af naar het verleden. ONA zit op dit moment sportief in een dipje en een 3e opeenvolgend kampioenschap lijkt er na de 3-3 van zondag niet in te zitten. Ik heb de laatste weken de geschiedenis van de bijna 100 jarige club uit Korte Akkeren doorgenomen en dan komen veel zoete herinneringen boven. Wedstrijden tegen Ajax, Feyenoord, Napoli en als klap op de vuurpijl de wedstrijd tegen het Ajax van 1971 om de Dick van Dijk Memoriaal. De slaloms van Johan Cruijff, de schaar van Piet Keizer, het fanatisme van Sjaak Swart, de onverzettelijkheid van Barry Hulshof, allemaal te bewonderen aan de Walvisstraat op 12 oktober 1997.

Maar dan het Goudse tafeltennis. De dames van Vriendenschaar dromen al van de eredivisie, maar dan moet in ieder geval eerst met naaste concurrent Avanti a.s. zaterdag worden afgerekend en daarna ook nog met Disnierats en SVE. Wordt 21 april historie geschreven?

Ik dwaalde even af naar het jaarlijkse tafeltennistoernooi om de Dirk Nobel Cup bij het helaas ter ziele gegane ILAC. ILAC, de club waar, als je Ragunath riep, veel tafeltennissers je vragend aankeken. Welke Ragunath bedoel je? En Vriendenschaar, de club van Ton de Gruijl, een van de grootste tafeltennissers die Gouda ooit heeft gehad.

En nu is het tijd voor een laatste paaseitje.

 

Reacties (0) Trackbacks (0)

Nog geen reacties


Leave a comment

Nog geen trackbacks.