Gerritschinkel.nl Columns & meer

26mrt/180

De blauw-witte-mars

De wegen van de KNVB zijn vaak ondoorgrondelijk. Ik weet niet wat de achterliggende gedachte is om nu competitiewedstrijden op 1 april, 1e Paasdag, te laten spelen. Gelet op de datum dacht ik eerst aan een 1-april grap, maar het blijkt bittere ernst te zijn. Clubs mogen onderling wel uitmaken of ze naar de 2e Paasdag gaan, maar wat schiet je daar mee op. Met het spelen op paaszaterdag en op paasmaandag zou je meteen het aantal achterstallige wedstrijden kunnen wegwerken. Nu moeten al die wedstrijden misschien op doordeweekse dagen worden ingehaald. En wie zit daar op te wachten. Maar wie ben ik, misschien zit er wel een visie achter die ik niet zie en begrijp ik er niets van.

In Reeuwijk-dorp maken ze zich hierover niet druk denk ik. RVC ’33 roept op hun website, onder het motto ‘Reeuwijkers aller landen verenigd u’ (het taalfoutje zullen we ze maar vergeven), hun leden op om op 1e Paasdag lopend naar Olympia te gaan om hun team aan te moedigen. De blauw-witte-mars naar de Bodegraafsestraatweg. Een schitterend idee. Ik zie in mijn gedachten al die lange sliert Reeuwijkers, onder aanvoering van kapelaan van Paassen en Aad de Wit op zijn scooter en zwaailicht op zijn helm, richting Gouda marcheren. Het zou me niet verbazen als er ook nog een paashaas mee loopt. Het clublied van RVC ’33 zal uit volle borst worden gezongen. De jaarlijkse Noord Ierse Oranjemarsen en de Nijmeegse Vierdaagse verbleken er bij.

Olympia zal zich ongetwijfeld ‘wapenen’ tegen deze Reeuwijkse invasie en de buren hartelijk onthalen. Wie weet komen de Olympianen met een rood-zwarte tegenzet. Het zou me niet verbazen. En nu maar hopen dat die blauw-witte-mars geen 1 april grap is.

 

Reacties (0) Trackbacks (0)

Nog geen reacties


Leave a comment

Nog geen trackbacks.