Gerritschinkel.nl Columns & meer

8jan/180

Esmee, Virgil, Sir Harry en ander helden

Tijdens het 1e EK afstanden in Kolomna was dit weekend een daverende verrassing te noteren. Ze was al als een kind zo blij dat ze de 3000 meter mocht schaatsen, maar dat ze bij haar debuut meteen zou winnen had ze zelfs niet durven dromen. Beduusd luisterde zij op het podium naar het Wilhelmus. Met de onbevangen Esmée Visser heeft Nederland weer een nieuwe schaatsheldin lijkt het.

Ook voor de voetballiefhebbers lijkt een nieuwe held te zijn opgestaan. Een verdediger met een belachelijk prijskaartje van 85 miljoen euro om zijn nek werd bij zijn debuut door de fans van Liverpool als een verlosser binnengehaald.. Ook veel Nederlanders zien in Virgil van Dijk nu ook de redder van het Nederlandse voetbal. Het is te hopen dat hij niet bezwijkt onder deze immense druk. Maar één zwaluw maakt nog geen zomer. Er zijn genoeg voorbeelden van sporters die een grote toekomst werden voorspeld, maar die belofte nooit hebben ingelost.

Esmée Visser en Virgil van Dijk worden nu als helden bestempeld en moeten die status nog waar zien te maken. De echte sporthelden zijn de vele vrijwilligers die al jaren, soms dag en nacht, in touw zijn. Maandag 15 januari worden er tijdens het Sportgala weer een aantal door de VGSO in het zonnetje gezet. Dat gebeurde zondag ook tijdens de nieuwjaarsreceptie van SV DONK. Eén van hen was keeperstrainer Harry van der Pouw, de man met de wapperende haardos. ‘Ik mag me nu Sir Harry noemen’ sprak hij trots. ‘En dan word ik zeker eindelijk eens genoemd in jouw column Gerrit’? Oké, maar dan zorg jij er voor dat ze bij DONK vaker de nul houden. Afgesproken Harry? Noblesse oblige!

Reacties (0) Trackbacks (0)

Nog geen reacties


Leave a comment

Nog geen trackbacks.