Gerritschinkel.nl Columns & meer

1jan/180

Welkom in 2018

De Top 2000 is weer achter de rug. In Apeldoorn is de rust weergekeerd nu het Glazen Huis is afgebroken. Jongetjes steken wat rotjes af en hier en daar schiet nog een verdwaalde vuurpijl de lucht in. De laatste oliebollen en appelflappen worden in de loop van Nieuwjaarsdag weggekauwd en de laatste restjes champagne zullen hun weg ook wel vinden.

In Engeland gaat de voetbalcompetitie gewoon door, maar in Nederland ligt vrijwel de hele sportwereld plat. Behalve het schaatsen natuurlijk. Velen zijn nog aan het bijkomen van het slagveld van de Olympische kwalificatiewedstrijden. Vreugde en verdriet lagen dicht bij elkaar. Oud Gouwenaar Ted Jan Bloemen kan zich in Canada gaan voorbereiden op de strijd om de gouden medaille met Sven Kramer en Jorrit Bergsma. TJ Flowers kan roet in het Nederlandse eten kunnen gooien in Pyeongchang. Ik heb donderdag 15 februari 2018 in mijn agenda omcirkeld. De in Gouda geboren Hein Otterspeer miste op een haar na de kwalificatie, maar werd als reserve aangewezen. En daar is niet iedereen het mee eens. Protesten zullen ongetwijfeld komen.

Voor Michael van Gerwen zullen de oliebollen bitter hebben gesmaakt want Mighty Mike vond in het Alexandra Palace in Londen zijn Waterloo. Maar liefst zes matchdarts werden gemist. Soms kan pijltjesgooien heel moeilijk zijn. Ook voor een wereldkampioen.

Terwijl het de komende weken weer volop feest is op en rondom de schaatsbaan op de Goudse Markt likt de AV Gouda haar wonden. Een stelletje idioten vond het blijkbaar nodig om brand te stichten. Alle materialen naar de gallemiezen. Triest, triest en nog eens triest.

Ik laat 2017 nu achter me en heet u welkom in het nieuwe jaar. Ik wens u een sportief maar vooral gezond 2018.

 

Reacties (0) Trackbacks (0)

Nog geen reacties


Leave a comment

Nog geen trackbacks.