Gerritschinkel.nl Columns & meer

18sep/170

Even lekker wegdromen

De nieuwe voetbalcompetitie begint a.s. weekend weer. Voor veel liefhebbers heeft de zomerstop al veel te lang geduurd. Die bekerwedstrijden zijn leuk, maar ze zien natuurlijk uit naar het echte werk. Voor De JODAN BOYS is het spel al een paar weken aan de gang en de  resultaten zijn heel goed. Sinds zaterdag een gedeelde 2e plaats in de hoofdklasse A en ik heb hier en daar al de term ‘3e divisie’ horen vallen. Dromen mag en ik droom lekker met ze mee.

Vrij naar Kees van Kooten droom ik me verder af. Als OLYMPIA dit seizoen wat minder wisselvallig is dan in het afgelopen seizoen en ook thuiswedstrijden gaat winnen, zie ik een mooie rol weggelegd in de 1e klasse.

ONA weet zo langzamerhand niet meer wat verliezen is. Af en toe een uitglijder, maar twee keer achtereen kampioen worden is een puike prestatie. En waarom zou het gezegde ‘driemaal is scheepsrecht’ in het nieuwe seizoen niet van toepassing kunnen zijn? Ik sluit absoluut niet uit dat ONA, aan de vooravond van hun 100 jarige bestaan, naar de 1e klasse doordendert.

DONK heeft hopelijk het verdriet van de degradatie verwerkt. De resultaten in het bekertoernooi geven in ieder geval hoop voor het nieuwe seizoen. Ik zou niet weten waarom het talentvolle team geen rol van betekenis kan spelen in de 3e klasse C.

Ook GOUDA heeft een kater te verwerken gehad omdat men in het afgelopen seizoen lang gedroomd heeft van de nacompetitie. Als ze net zo spelen als in de 1e helft van de wedstrijd van afgelopen zaterdag tegen Siveo ‘60, dan zie ik het komende jaar mogelijkheden.

En nu maar hopen dat dromen geen bedrog zijn.

Reacties (0) Trackbacks (0)

Nog geen reacties


Leave a comment

Nog geen trackbacks.