Gerritschinkel.nl Columns & meer

1mei/170

Een bijna vergeten Goudse buurt- en tourvoetbalclub

Ik vroeg me zondagavond af hoeveel Jodan Boys supporters nog hebben gedacht ‘daar hadden wij ook kunnen staan’. Helaas, het mooie bekersprookje van Jodan Boys kwam niet tot een hoogtepunt. Vitesse won de KNVB beker maar de Goudse hoofdklasser kan toch mooi zeggen dat zij van de uiteindelijke bekerwinnaar hebben verloren. Geen schande dus.

Over Vitesse gesproken, ik kreeg een tijdje geleden van een kennis een soort plakboek toegestuurd over een bijna vergeten Goudse buurt- en tourvoetbalclub uit de Boelekade. Deze club, die bestond van 1924 – 1932 heette ook Vitesse. De eerste wedstrijdjes van de ‘wilde ‘ voetbalclub Vitesse vonden plaats op het ‘Land van Stamps’. De toevoeging tourvoetbalclub vond ik interessant. Uit de reconstructie van de geschiedenis bleek dat het hele Vitesse gezelschap met vriendinnen vaak met Pinksteren wedstrijden ging spelen. Men huurde dan een omnibus en ging op pad naar b.v. de Veluwe. En er was een accordeonist aan boord!

In de GelreDome staat sinds zondag de KNVB beker te pronken. De eerste grote prijs van Vitesse uit Arnhem. Of Vitesse uit de Boelekade veel prijzen heeft gewonnen vermeldt de geschiedenis niet. Maar bij de opheffing van deze buurtclub is een tinnen beker met inscriptie gemaakt. Deze beker heeft een mooie plaats gekregen in de werkkamer van de auteur.

Jammer dat ik niet meer ruimte heb, want het verhaal is nog lang niet uit. Ik ga zeker nog een keer om de tafel zitten met ‘Chris van Chris van Simon’.

Reacties (0) Trackbacks (0)

Nog geen reacties


Leave a comment

Nog geen trackbacks.