Gerritschinkel.nl Columns & meer

30jan/170

Broers en zussen in de sport

Het was zaterdag weer feest bij de familie Williams. Voor de zoveelste keer werd de Sister Act opgevoerd. De zussen Serena en Venus lieten de tenniswereld weer eens versteld staan van hun grote kwaliteiten. De voetbalbroertjes Jordan en André Ayew schoten zondag met hun doelpunten hun land Ghana naar de halve finales van de Afrika Cup.

Broers en zussen in de sport, het is van alle tijden. Wie kent ze niet. De voetbalbroers Ronald en Frank de Boer, Erwin en Ronald Koeman, Willy en René van de Kerkhof. De schaatsers Ronald en Michel Mulder. De Vlaamse wielrenners Eddy, Willy en Walter Planckaert. De judobroers Elco en Dennis van der Geest. Zo kan ik nog even door gaan.

Dichter bij huis herinner ik me de gebroeders Ard en Remco Blok van Jodan Boys. Menno en Jeroen de Jong van SV DONK. Hassan en Hoessein Ouahabi bij SV Gouda. De snelle aanvallers Jelle en Thomas van de Poel bij RVC’33. Bij ILAC was het vroeger allemaal Raghunath wat de klok sloeg. roep bij WDS de naam de Koning en half Driebruggen kijkt om.

Als voetbalverslaggever is het soms wel lastig om broers uit elkaar te houden. Gelukkig bieden rugnummers uitkomst. Maar als je ze na afloop van de wedstrijd in de kantine tegenkomt wordt het soms lastig, want op hun burgerkloffie staan nu eenmaal geen rugnummers. Zeker bij tweelingen zoals de gebroeders Ouahabi krab ik me dan wel eens achter de oren wie ik voor me heb. Maar daar heb ik mijn trucs voor.

 

Reacties (0) Trackbacks (0)

Nog geen reacties


Leave a comment

Nog geen trackbacks.