Gerritschinkel.nl Columns & meer

23jan/170

De revolutie van Marco van Basten

Ik had zaterdagmiddag een beetje medelijden met Benjamin Martha, de spits van RVVH. Deze ongetwijfeld goed willende spits stond regelmatig buitenspel in de wedstrijd tegen Jodan Boys. “Hij is 35 en heeft niet meer de snelheid van vroeger en dan krijg je dat” was het antwoord van een bestuurslid van de Ridderkerkers na afloop in de bestuurskamer.

Ik vraag me af hoe Martha over de ideeën van Marco van Basten denkt. Deze voormalige topvoetballer is tegenwoordig chef nieuwe spelregels van de FIFA. Een van zijn ideeën is het afschaffen van de buitenspelregel. Voor- maar vooral tegenstanders lopen te hoop tegen dit voorstel. Ik ben een tegenstander van dit revolutionaire idee! Dan haal je echt een wezenlijk element uit het edele voetbalspel. Alsof je een slagroomtaart zonder slagroom serveert.

Toch lanceert van Basten ook ideeën waar ik helemaal achter sta. Zoals de tijdstraf i.p.v. een gele kaart. Moet je 5 of 10 minuten naar de kant dan benadeel je direct je eigen team. Heeft de vierde man meteen ook iets zinsvols te doen om de boekhouding bij te houden. En dan dat ongelofelijke gemekker en gejeremieer van spelers tegen de scheidsrechter. Wegwezen, vijf minuten afkoelen! Alleen de aanvoerder mag praten. Ook het afschaffen van een gelijkspel is een prima idee! Kunnen de punten ook niet worden gedeeld als dat voor beide teams uitkomt.

Uit de geschiedenis blijkt dat de revolutie vaak zijn eigen kinderen op eet, dus ik vrees het ergste voor San Marco in de conservatieve voetbalwereld.

 

Reacties (0) Trackbacks (0)

Nog geen reacties


Leave a comment

Nog geen trackbacks.