Gerritschinkel.nl Columns & meer

9jan/170

De echte helden

Binnenkort zijn de jaarlijkse sportverkiezingen weer, waarbij topsporters van Gouda worden onderscheiden en dan worden ook weer vrijwilligers in het zonnetje gezet. Zeer terecht, want vrijwilligers zijn de kurk waarop sportverenigingen drijven. Vrijwilligers die zich het vuur uit de sloffen lopen voor de verbetering van hun accommodatie. Uit eigen ervaring uit het verleden noem ik de heer Oussoren van GRTC Excelsior, Jaap Zweere van Velocitas, Kees van den Dool van AV Gouda en de vorige week overleden Walther Donk van ISV Gouda. Zonder Willem Honkoop zou het op zaterdagen in het Groenhovenpark in de soep lopen. Dat doet me denken aan die zaterdag dat wijlen Cor Verbaan van Jodan Boys een weekendje vrij had. Iedereen liep radeloos rond, want Cor was er niet en hoe zat het met de vlaggen, de ballen, de koffie, de ontvangst van scheidsrechters.

En zo had of heeft iedere sportvereniging wel zijn echte helden. Vaak worden ze benoemd tot erelid en eert de club de held extra. Prachtig die naam van Ton de Gruijl op het clubhuis van tafeltennisvereniging Vriendenschaar. Mooi ook het Leen den Braber Sportplaza bij Olympia.

Sinds zondag loopt er bij SV DONK ook weer een nieuw erelid rond. Jober Thoen, manusje van alles sinds de late middeleeuwen, werd tijdens de nieuwjaarsreceptie op een stoel gehesen en tot erelid benoemd. De kleine generaal van DONK was er zo te zien beduusd van, maar als iemand het verdient is hij het wel. “Ja, ja” zal hij gemompeld hebben.

Reacties (0) Trackbacks (0)

Nog geen reacties


Leave a comment

Nog geen trackbacks.