Gerritschinkel.nl Columns & meer

2jan/170

Langs de Lijn

Op 1 januari 2017 bestond Langs de Lijn precies 50 jaar. Langs de Lijn, het legendarische sportprogramma op de radio. Ik kan me niet meer herinneren wanneer ik voor de eerste keer naar dit programma luisterde, maar ik ben nog steeds een groot fan. Tijdens de feestelijke jubileumuitzending kwam de nostalgie regelmatig bovendrijven. “Langs de Lijn is het ultieme radio maken” sprak oud presentator Rocky Tuhuteru. “Radio maken heeft een intimiteit die uniek is” aldus good old Koos Postema.

Ik kan nu helaas op zondagmiddag bijna nooit meer naar Langs de Lijn luisteren. En dat komt domweg omdat ik dan zelf langs de lijn zit. Het virus van Gouwestad Sport heeft mij sinds december 1984 stevig in de greep.

Een kleine anekdote. Op zondag 27 april 2007, de laatste competitieronde, vochten Ajax, AZ en PSV om de landstitel. De spanning gierde door de ether. Ik zat toen langs de lijn bij een wedstrijd van SV Gouda en het merkwaardige feit deed zich voor dat verschillende spelers tijdens de wedstrijd regelmatig bij mij kwamen informeren naar de stand van zaken in de Eredivisie. Ik kan u wel verklappen dat ik ook een radiootje bij me had en zo tussen mijn eigen verslag door op de hoogte bleef. Zo voelde ik me een klein verlengstuk van Langs de Lijn.

Gouwestad Sport bestaat ‘pas’ 32 jaar en ik kan u nog talloze verhalen vertellen, maar daar is hier helaas geen ruimte voor.

Ik wens u tenslotte een sportief, maar vooral gezond 2017.

Reacties (0) Trackbacks (0)

Nog geen reacties


Leave a comment

Nog geen trackbacks.