Gerritschinkel.nl Columns & meer

28nov/160

De Olympische Spelen geen schoolreisje

De verhouding tussen sporters en bonden is vaak een ongemakkelijke. En dat is niet van de laatste tijd. Er zijn legio voorbeelden. Neem de strubbelingen tussen de KNSB en de (top) schaatsers. Onvrede en onenigheid over sponsoruitingen en uiteraard over geld. Bij de FIFA is ‘überbobo’ Sepp Blatter na jaren weggebonjourd maar zijn opvolger Gianni Infantino ligt ook regelmatig onder vuur. En er is ophef over een herbenoeming van Michael van Praag als voorzitter van de KNVB.

Nu zijn de marathonlopers furieus op de Atletiekunie. Wetenschapper Miranda Boonstra heeft uitgezocht dat de Atletiekunie bij het bepalen van limieten gebruik heeft gemaakt van omstreden rekenmethoden. De technisch directeur van de bond ontkent dit en zegt meesmuilend dat atleten niet moeten denken dat deelname aan de Olympische Spelen een schoolreisje is. Maar atleten omarmen de onderzoeksresultaten en voelen zich zwaar benadeeld. Michel Butter voorop, want hij kwam vorig jaar slechts 8 seconden te kort om naar de OS in Rio te mogen.

Acht seconden, daar maakt de Goudse ultraloper Pascal van Norden zich volgens mij niet zo druk over. Hij werd in september jl. voor de 2e achtereenvolgende keer Nederlands kampioen op de 100 km. Zondag liep hij bij het WK in Spanje een vet persoonlijk record. 100 kilometer in een tijd van 6.55.13. Niet zeuren, gewoon lopen. Klasse!

Reacties (0) Trackbacks (0)

Nog geen reacties


Leave a comment

Nog geen trackbacks.