Gerritschinkel.nl Columns & meer

1feb/160

Change your life – Marcelo Gagliotti

Marcelo Gagliotti is een Braziliaanse gitarist, multi-instrumentalist, arrangeur en producer. Hij werd geboren op 18 juli 1976 in Sāo Paulo. Op zijn 10e begon hij al met zijn vader gitaar te spelen en toen hij 12 jaar was kreeg hij zijn eerste gitaar. Sinds 1991 is hij professioneel muzikant en speelt hij op en produceert hij albums van Braziliaanse artiesten als Willie de Oliveira, Deivid & Edivaldo, Cesarr, Maria de Rosario en Benito de Paula. Ook maakt hij jingles en muziek voor soundtracks. En hij brengt ook soloalbums uit.

Begin deze maand kwam Change your life, zijn nieuwste album, uit. Een album waarop Gagliotti wordt bijgestaan door Simon Phillips op drums en Jeff Babko op keys. Simon Phillips, de gerenommeerde Engelse drummer, bekend van zijn samenwerking met The Who, Jeff Beck, 10CC, Roxy Music, Mick Jagger en Toto. Jeff Babko is een Amerikaanse keyboardspeler, pianist, arrangeur en componist. Hij is een veelgevraagde sessiemuzikant en toerde o.a. met Toto en Robben Ford. Hij is o.a. beïnvloed door Herbie Hancock, Jan Hammer en George Duke.

Op Change your life staan twaalf instrumentale nummers. Veelal heavy bluesrocknummers waarin de harde en soms roffelende drums van Simon Phillips en de scheurende gitaar van Gagliotti zeer nadrukkelijk aanwezig zijn. Phillips is een uitstekende drummer en Gagliotti teistert zijn gitaar. De ene keer heavy rockend als Jeff Beck in Achievement, als Jimi Hendrix in het titelnummer Change your life en We deserve the best. De andere keer soleert hij lyrisch als Carlos Santana in Sunrise blues, All new en Old friends. Jeff Babko is minder prominent aanwezig dan het duo Gagliotti – Phillips. Maar zijn bijdragen geven de nummers wel meer afwisseling zoals te horen is in Hopefulness, Best time en Great night. Het slotnummer Pleasure of playing is het prijsnummer en de titel dekt helemaal de lading. Gagliotti speelt uitstekend gitaar, Phillips drumt alsof zijn leven er van af hangt en de orgelsolo’s van Babko zijn heel mooi. Uitstekend nummer.

Conclusie: Change your life is mijn eerste kennismaking met de muziek van Marcelo Gagliotti. Het is een zeer stevig (blues) rockalbum met stuk voor stuk uitstekende muzikanten. Ik vind alleen dat helaas de variatie ontbreekt.

Tracks:

 1. African blues
 2. Achievement
 3. Change your life
 4. Sunrise blues
 5. Winners
 6. All new
 7. Hopefulness
 8. Best time
 9. We deserve the best
 10. Great night
 11. Old friends
 12. Pleasure of playing
Reacties (0) Trackbacks (0)

Nog geen reacties


Leave a comment

Nog geen trackbacks.