Gerritschinkel.nl Columns & meer

24jan/160

Dan moet de victorie maar in Gouda beginnen

Het eerste voetbalweekend na de winterstop leverde toch een aantal afgelastingen op. Het hoofdveld van SV Gouda in het Groenhovenpark was onbespeelbaar en dus ging de wedstrijd van Gouda tegen Linschoten niet door. Uitwijken naar het kunstgrasveld wilde men niet. Formeel hoeft dit niet maar ik blijf het raar vinden. Ik vind dat de KNVB clubs die over een kunstgrasveld beschikken moet verplichten te allen tijde op kunstgras te spelen als dit op de grasmat niet mogelijk is.

Olympia week zondag wel uit naar het kunstgrasveld maar baalt als een stekker van de zeer slechte staat van het hoofdveld, dat vorig jaar ook al meer op een zandbak met kuilen leek dan op een voetbalveld. Extra zuur voor Olympia is dat de KNVB de jeugdinterland Nederland – Rusland aan de Bodegraafsestraatweg wilde laten spelen. Maar het veld werd helaas afgekeurd. Heb je als club een schitterende accommodatie, maar een veld waar een konijn nog geen hol wil graven.

Internationale wedstrijden zijn eind maart wel in het Groenhovenbad. Het Nederlandse dameswaterpoloteam ging vrijdagavond in de finale van het EK kopje onder tegen een agressief en soms wild om zich heen trappend Hongaars team. Geen directe plaatsing voor de Olympische Spelen. Dit zal de kaartverkoop in maart ongetwijfeld goed doen. Dan moet de victorie maar in Gouda beginnen.

 

Reacties (0) Trackbacks (0)

Nog geen reacties


Leave a comment

Nog geen trackbacks.