Gerritschinkel.nl Columns & meer

13dec/150

Magere Hein

Je hebt plaatsen waar je liever niet al te vaak komt. Zo was ik de afgelopen week maar liefst twee keer op Begraafplaats de IJsselhof. Maandag was er het afscheid van Ab Scheel, de grote schaakanimator van SC Messemaker 1847. Dacht je aan schaken in Gouda, dan dacht je automatisch aan Ab Scheel. Of het nu schoolschaken was of openlucht schaken op de Markt, Ab Scheel was de grote animator. Ab was de grote man achter het jaarlijkse Open Schaakkampioenschap van Gouda. Ab slaagde er elk jaar weer in de schaaktop naar Gouda te halen. En niet alleen de Nederlandse top, maar ook grote buitenlandse namen prijkten op de deelnemerslijst. Het afscheid van deze grote schaakman maandagmiddag was indrukwekkend.

Schaakclub Messemaker 1847 heeft een groot man verloren. Een mooi gebaar van de Goudse schaakclub dat de winnaar van het jaarlijkse Open Schaakkampioenschap van Gouda de Ab Scheel Wisselbokaal krijgt.

Vrijdagmiddag was er het afscheid van Daan de Rotte, de populaire Olympiaan die vorige week zo tragisch verongelukte. Was het afscheid van Ab Scheel indrukwekkend, het afscheid van Daan de Rotte was zeer indrukwekkend. Ik heb zelden zoveel mensen bij een begrafenisplechtigheid gezien. Honderden bewezen Daan de laatste eer. Tweelingbroer Willem sprak prachtige woorden en dat gold ook voor andere sprekers. Heel veel mensen konden hun tranen niet bedwingen en ik was een van hen. Olympia heeft een groot sportman verloren. De onlangs ook overleden Olympiaan Leen den Braber (ik zie hem in gedachten nog voor mijn huis langs fietsen) heeft zijn naam verbonden gekregen aan de twee mooie kunstgrasveldjes op het Olympia complex. Ik stel voor dat Olympia ook de naam Daan de Rotte op een of andere manier onsterfelijk gaat maken.

Maar ik hoop vooral dat Magere Hein zich voorlopig even koest houdt.

Reacties (0) Trackbacks (0)

Nog geen reacties


Leave a comment

Nog geen trackbacks.