Gerritschinkel.nl Columns & meer

13dec/150

Dromen en overdenken in de winterstop

De meeste amateurvoetballers gaan een paar weken op hun lauweren rusten. De winterstop is ingegaan. Op wat inhaalwedstrijden en bekerwedstrijden na zit het kalenderjaar 2015 er op. Jodan Boys staat boven verwachting bij de top 5 in de hoofdklasse. “We staan 14 punten boven de degradatiestreep” hoorde ik zaterdag iemand zeggen, maar stiekem kijken ze toch wel omhoog. In de winterstop zal in het zonnige Spanje ongetwijfeld verder gedroomd worden.

Olympia draait ondanks de zeperd tegen IFC lekker mee in de subtop en kan daar volgens mij tevreden mee zijn. In de 3e klasse wisselt DONK dit seizoen blamages af met prettige verrassingen en voert zelfs met de volle buit de 2e periode aan. Ook zij zullen in de winterstop dromen. Waarom niet? Het gedegradeerde ONA begon in de 4e klasse overdonderend en ik vermoedde al een kampioenschap begin februari. Maar na een aantal misslagen is het nog geen gelopen race. Toch schat ik in dat er aan het eind van het seizoen gefeest kan worden. Dromen van de 3e klasse is geen utopie.

Blijft over SV Gouda. Het gedegradeerde zaterdagteam presteert niet onverdienstelijk. Waarom zou het team van de scheidende trainer Willem Dekker niet mogen dromen van promotie? Het zondagteam van SV Gouda wens ik wijsheid toe. De teerling is geworpen, neem met opgeheven hoofd afscheid.

Reacties (0) Trackbacks (0)

Nog geen reacties


Leave a comment

Nog geen trackbacks.