Gerritschinkel.nl Columns & meer

7dec/150

Afscheid van de grote Goudse schaakpromotor

De beste schakers ter wereld nemen momenteel deel aan The London Chess Classic. Een van de deelnemers is onze landgenoot Anish Giri. De eerste keer dat ik de naam Anish Giri hoorde was in 2009 tijdens het Open Schaakkampioenschap van Gouda. De grote animator van dit befaamde schaaktoernooi was Ab Scheel. Ab “bestookte” me regelmatig met mailtjes om de schaaksport te promoten. Een week voor het toernooi in 2009 vroeg Ab of ik zin had Anish Giri samen met Jan Timman te interviewen. Ik denk nog met veel plezier terug aan dat interview met de internationale grootmeester en het aanstormende talent.

Ab wist elk jaar weer grote namen naar Gouda te halen voor het jaarlijkse Open Schaakkampioenschap. “Ik nodig ze uit en dan zeggen ze of ze kunnen of niet, zo eenvoudig is het eigenlijk” antwoordde hij eens op mijn vraag of het moeilijk was zoveel toppers naar Gouda te halen. Maar ik heb de indruk dat schakers wel een heel bijzondere reden moeten hebben willen ze nee zeggen tegen Ab. Hij heeft er voor gezorgd dat bij veel schakers bij de eerste zaterdag van september in hun agenda met grote letters GOUDA staat.

Afgelopen week overleed Ab Scheel, een van de aardigste sportmensen die ik de afgelopen jaren heb ontmoet. De Goudse schaakwereld heeft een belangrijke pion verloren.

Reacties (0) Trackbacks (0)

Nog geen reacties


Leave a comment

Nog geen trackbacks.