Gerritschinkel.nl Columns & meer

10jul/150

What’s with the weather?! – The Zoomatics

De Belgische blues scene leeft. Onlangs lanceerde de jonge Vlaamse zanger gitarist Tiny Legs Tim zijn prachtige authentieke blues album Stepping up en nu is er het nieuwe album van de Belgische bluesband The Zoomatics. De groep, bestaande uit zanger gitarist Al C, zanger mondharmonicaspeler Hoboken Slim, bassist King D. en drummer Z.J. Vine, werd vijf jaar geleden opgericht. Voor de oprichting van The Zoomatics hadden de leden hun sporen al ruimschoots verdiend. Al C. en Hoboken Slim speelden jaren samen in de regio Antwerpen in de band RaRa. Bassist King D. en drummer Z.J. Vine speelden meer dan tien jaar samen in bands als The Mighty Bandini Brothers en The Masters of Mystery. Sinds kort maakt ook de jonge (slide)gitarist Wicked Wezz deel uit van The Zoomatics.

What’s with the weather?! is het tweede album van The Zoomatics en bevat twaalf zelf geschreven nummers.  Het is een gevarieerd album geworden. Liefhebbers van recht toe recht aan blues, rockabilly, funk en boogiewoogie komen volledig aan hun trekken.

In het funky openingsnummer Lawyer up! blijkt meteen al dat Al C. een goede zanger is en Hoboken Slim een fantastische mondharmonicaspeler. Variatie is er genoeg op het album. Funky rockabilly met pompende bas in Life begins at 50, uptempo rockers als Let’s get funky en het swingende Shit happens. Midtempo bluessongs als het titelnummer What’s with the weather?! In de instrumentals All strings attached en I rest my case goed gitaarwerk en een harmonica die het af maakt. Booze, blues & boogie is een opzwepende boogie waar de spetters vanaf vliegen. Rustpunten zijn de langzame blues nummers So far, so bad (T-Bone Walker zou hier zo zijn goedkeuring aan hebben gegeven) en Close the door, met een huilende harmonica die herinneringen oproept aan Slim Harpo. You’re too hot is wat mij betreft het prijsnummer van het album, een slowblues met een schitterende slide van nieuwkomer Wicked Wezz. Het album wordt afgesloten met de bluesstamper It get’s hard sometimes.

Conclusie: The Zoomatics hebben met hun tweede album een lekker, eerlijk en gevarieerd album afgeleverd. Lekker hard draaien! Als ik de kans heb ga ik zeker een keer naar een optreden van deze Belgische band die op het podium volgens mij het best tot zijn recht komt.

Tracks:

 1. Lawyer up!
 2. Life begins at 50
 3. What’s with the weather?!
 4. Let’s get funky
 5. All strings attached
 6. So far, so bad
 7. Close the door (on your way out)
 8. You’re too hot
 9. Booze, blues & boogie
 10. I rest my case
 11. Shit happens
 12. It gets hard sometimes

Releasedatum : maart 2015

 

Reacties (0) Trackbacks (0)

Nog geen reacties


Leave a comment

Nog geen trackbacks.