Gerritschinkel.nl Columns & meer

10jul/150

Upclose and personal – Larry Garner & Michael van Merwyk

Zonder ook maar één noot van het album Upclose and personal te hebben gehoord weet je, als je naar de foto op de hoes kijkt, eigenlijk al wat je kunt verwachten. En ik werd niet teleurgesteld, in tegendeel. Bluesveteraan Larry Garner uit Louisiana en Blues-Vize-Weltmeister 2013 Michael van Merwyk uit Duitsland zetten, samen met bassist en percussionist “Skinny Joe” Bens een set neer die klinkt als een klok. Live opgenomen op 12 januari 2014 in de Claus Grabke Studios, met een kleine schare fans als dankbaar publiek.

De invloeden op de elf nummers van het album zijn divers. Invloeden van Sonny Terry & Brownie McGee (She’s the boss), van Keb’ Mo (Dreaming again) met een meezingend publiek. Michael speelt prachtig slide, zoals het intro van The bear, dat me aan Little red rooster van The Stones doet denken, en vooral in Bullrider. Road of life had zo op een album van Robert Cray kunnen staan. Bad blues is een schitterend nummer met het intro dat de mannen geleend hebben van Canned Heat (On the road again), een heerlijke slide en handclapping van het publiek. Het prijsnummer is de langzame blues Ease my pain, heel mooi gezongen, subtiele begeleiding en roept herinneringen op aan No Expectations van The Stones. Na het jazzy Tale spreaders en het weer door de weissenborn gitaar gedomineerde Will love find me again, is Mojo hand van Lightnin’ Hopkins een lekkere afsluiter.  Upclose and personal is een heerlijke intiem blues album en wat had ik graag tussen dat studiopubliek gezeten.

Tracklist

 1. She’s the boss
 2. Dreaming again
 3. The bear
 4. Blues keeps calling my name
 5. Road of life
 6. Bullrider
 7. Bad blues
 8. Ease my pain
 9. Tale spreaders
 10. Will love find me again
 11. Mojo hand

Releasedatum cd : 20 oktober 2014

Reacties (0) Trackbacks (0)

Nog geen reacties


Leave a comment

Nog geen trackbacks.