Gerritschinkel.nl Columns & meer

10jul/150

Heart of Memphis – Robin McKelle & The Flytones

De titel van het nieuwe (5e) album van de in 2006 in Frankrijk ontdekte Amerikaanse zangeres Robin McKelle zegt al genoeg. In de 13 tracks (11 eigen composities en 2 covers) van “Heart of Memphis” neemt Robin McKelle de luisteraar mee op een muzikale pelgrimstocht naar Memphis, de stad van soul, blues en rhythm & blues. De geest van Al Green en Willie Mitchell waart rond in het openings-nummer About to be your baby, in Like a river en in Easier that way. Met een prominente rol voor de blazers. In het opwindende Good time brengt McKelle een ode aan legendes als Aretha Franklin, Janis Joplin en Tina Turner. Don’t let me be misunderstood is door velen op de plaat gezet en krijgt hier in de versie van Robin McKelle een verrassend arrangement, maar het “Animals orgeltje” is gebleven.

Dat Robin Otis Redding tot haar favorieten rekent lijkt mij niet meer dan een voldongen feit. Luister maar naar Forgetting you  en It’s over this time. Vooral in langzamere nummers als  What you want en Baby your’re the best laat Robin McKelle horen dat ze een uitstekende zangeres is. Maar ook in het opzwepende Good & plenty overtuigt ze absoluut. En ook in het country soulachtige titelnummer.

McKelle wordt begeleid door The Flytones. Ben Stivers (orgel), Derek Nievergelt (bas), Adrian Harpham (drums), Al Street (elektrische gitaar), Mark Franklin (trompet), Kirk Smothers (tenor- en baritonsax). De achtergrondvocalen zijn van Susan Marschall en Dauniell Hill.

Heart of Memphis  is een (h)eerlijk album. Liefhebbers van ’60-er en 70-er jaren soul zullen ongetwijfeld genieten van dit album.

Tracklist:

 1. About to be your baby
 2. Good time
 3. Please don’t let me be misunderstood
 4. Control yourself
 5. Forgetting you
 6. Heart of Memphis
 7. Like a river
 8. Easier that way
 9. What you want
 10. Good & plenty
 11. Baby you’re the best
 12. Down with the ship
 13. It’s over this time

Release cd : 24 februari 2014

Reacties (0) Trackbacks (0)

Nog geen reacties


Leave a comment

Nog geen trackbacks.