Gerritschinkel.nl Columns & meer

10jul/150

Troubadour blues – Kenny Butterill

“Welcome to these tales of life and love brought down to me on the wings of a love”. Dit schrijft de van oorsprong Canadese, maar tegenwoordig in North Carolina wonende singer songwriter Kenny Butterill op de binnenhoes van zijn  nieuwe album “Troubadour tales”. Een album met twaalf prachtige verhalen van eigen hand. Een groot aantal nummers heeft een zeer hoog JJ Cale gehalte. Hij brengt zelfs een hommage aan de in 2013 overleden troubadour in Hocus Pocus, dat Butterill drie weken voordat JJ Cale stierf schreef. Een mooie rol is in dit nummer weggelegd voor John Lee Sanders op Hammond orgel. Butterill wordt op “Troubadour tales” bijgestaan door een keur van muzikanten, zoals Ray Bonneville en Redd Volkaert (elektrische gitaar en mondharmonica), Cindy Cashdollar (steel gitaar), Jim Lewin (akoestische gitaar) en Jim Norris (drums). Special guest is Donovan. Deze Schotse troubadour uit de sixties (Universal Soldier, Colours, Catch the wind) speelt harmonica in Gaia blues, een nummer dat verder gekenmerkt wordt door de mooie harmonie zang van Zoe Muth.  Flying with Buddhha begint met de stemmen van Tibetaanse monniken. Een lekker up tempo nummer met een prominente piano van John Lee Sanders. Pajaro dunes is een pareltje, met de Spaanse gitaar van Joe Weed, de accordeon van Jim Oakden en de harmoniezang van Katie Kendall-Weed. Dead end of the dirt road is een bluegrass nummer, met Washboard Hank op washboard en banjo en de samenzang van Kenny Butterill met Audrey Auld. Een speciaal nummer is Willie we miss ya, een eerbetoon aan de in 2008 overleden Willie P. Bennett, een van Kenny’s grootste supporters. Het album wordt afgesloten met een de extra bonus track Good thing that couldn’t happen here, dat opgedragen wordt aan o.a. Walter Cronkite, Noam Chomsky en de vroegere Canadese premier Pierre Trudeau.

We hebben er een jaar of tien op moeten wachten, maar met zijn 3e album Troubadour tales heeft Kenny Butterill wat mij betreft weer raak geschoten. Liefhebbers van lekkere laid back americana, folk-blues, roots, alt country en niet te vergeten van JJ Cale kunnen hun hart ophalen aan dit prachtige album.

Tracklist:

 1. Good thing that couldn’t happen here
 2. Gaia blues
 3. Old man and the kid
 4. Flying with Buddha
 5. Cyrano’s song
 6. Hocus pocus
 7. Pajaro dunes
 8. Greatest love story ever told
 9. Dead end of the dirt road
 10. True north
 11. Willie we miss ya
 12. Woman in a canoe
 13. Good thing that couldn’t happen here (Extended bonus track)

Releasedatum cd : september 2014

 

Reacties (0) Trackbacks (0)

Nog geen reacties


Leave a comment

Nog geen trackbacks.