Gerritschinkel.nl Columns & meer

10jul/150

Time for us to move – Full Trunk

Het aardige van het recenseren van cd’s is dat je nog al eens geconfronteerd wordt met onbekende artiesten. En heel vaak is er dan sprake van een prettige verrassing. Ook Full Trunk is zo’n onbekende. Full Trunk, eerder bekend als The Nisman Trio,  is een rockbluesband uit Israël. De band bestaat uit Gal Nisman (gitaar, zang), Ofer Vayer (bas), Ariel Keshet (keyboards) en Yotam Elazari (drums). In februari 2014 kwam hun debuutalbum Full Trunk uit. Een album geïnspireerd door de rock en blues uit de jaren 60 en 70. Het album werd door de Israël Blues Society uitgeroepen tot bluesalbum van 2014 in Israël.

Op 4 mei jl. verscheen hun tweede album Time for us to move. Zanger gitarist Gal Nisman is de belangrijkste componist. Zeven van de tien nummers op dit album scheef hij alleen, Muffletta blues schreef hij samen met Ariel Keshet en Goin’ home samen met Lily Rosner. Het enige nummer waar Nisman compositorisch geen aandeel in heeft is Without a sight, dat is geschreven door Ariel Keshet en  Gal de Paz.

Het album gaat uptempo van start in I know the way, een nummer in de stijl van ZZ Top met een Johnny Winter achtige zang. De invloeden van Led Zeppelin zijn duidelijk te horen in Think you’re a man think twice again. Nisman wordt in dit nummer vocaal ondersteund door Diana Golbi.

Muffletta blues is een stampende bluesrocker met bassist Vayer op mondharmonica. Ook Don’t look away is een bluesrocker met goed gitaarwerk van Nisman. Baby put the gun down is een mooie ballad en de prachtige lyrische gitaar doet denken aan Eric Clapton. Dana is een gevoelige langzame blues, gitaar, keyboards en Ray Charles achtige zang. Heel mooi. Het tempo wordt daarna weer opgevoerd in Without a sight, uitstekende ritmesectie, flarden mondharmonica en zang van Gal de Paz. In het funky titelnummer Time for us to move is een gastrol weggelegd voor gitarist Erez Elgarbli. De uptempo rocker Good old times wordt gedragen door de uitstekende ritmesectie en de Stevie Ray Vaughn achtige elektrische gitaarsolo van gastgitarist Idan Shneor. Shneor is ook weer aanwezig met een lyrische gitaarsolo op de mooie ballad Going home. In dit slotnummer valt ook de goede zang van Gal Nisman op. Een mooie afsluiter van het album.

Conclusie: In het begin van mijn recensie gaf ik aan dat er vaak sprake is van een prettige verrassing. Nou, ik kan u verzekeren dat het album Time for us to move van Full Trunk voor mij een prettige verrassing is. Een goed album. Ik durf er het cijfer 8 op te plakken.

Tracks:

  1. I know the way
  2. Think you’re a man think twice again
  3. Muffletta blues
  4. Don’t look away
  5. Baby put the gun down
  6. Dana
  7. Without a sight
  8. Time for us to move
  9. Good old times
  10. Going home

Releasedatum : 4 mei 2015

Reacties (0) Trackbacks (0)

Nog geen reacties


Leave a comment

Nog geen trackbacks.