Gerritschinkel.nl Columns & meer

10jul/150

Big bad machine – Mason Rack Band

Er zijn legendarische trio’s in de bluesrock. Twee voorbeelden die me spontaan te binnen schieten zijn Cream met supergitarist Eric Clapton, wonderbassist Jack Bruce en meesterdrummer Ginger Baker. En The Jimi Hendrix Experience met de beste gitarist allertijden Jimi Hendrix, bassist Noel Redding en drummer Mitch Mitchell. Powertrio’s. Australië heeft ook zo’n powertrio. The Mason Rack Band. Een trio bestaande uit Mason Rack (zang en slide gitaar), Kristian Rousell (drums) en Janie Roberts (bas).

The Mason Rack Band heeft vorige maand een nieuw album met 12 nieuwe nummers uitgebracht. Big bad machine, live opgenomen in de Luna Studio in Burliegh Heads (Queensland, Australië). Het merendeel van de nummers zijn stevige up tempo bluesrock nummers. In het openings-nummer schreeuwt zanger Mason Rock ons als een epigoon van Tom Waits “I’m a big bad machine” toe. Bluesrock in de traditie van The Jimi Hendrix Experience. 30 Day run is een uptempo rocker met “jakkerende” drums. Twinkle is een slowblues met een groot Tom Waits gehalte net als Pantatonic pirate. Het tempo gaat weer omhoog in het hoochie coochie man achtige Bare witness met Mason Rack op slide. De slidegitaar domineert ook in Come on up. De geest van Led Zeppelin zweeft boven dit nummer en die van Jimi Hendrix weer boven It hurts, met behalve de slide een beukende drum en een pompende bas. De energie blijft uit de speakers stromen met stevige bluesrockers als Naughty girl en Little digger. Hopscotch in high heels is een rustpunt. Een prachtige subtiele slowblues. Jammer dat het zo’n kort nummer is. De bonkende drums nemen het vervolgens weer over in I do believe. Het album wordt besloten met een prachtige ballad. Het klassieke Waltzing Matilda krijgt een prachtige uitvoering. Subtiele gitaarklanken en de schuurpapieren stem van Mason Rack. Het prijsnummer van het album wat mij betreft.

Conclusie: Big bad machine is een album dat de speakers van je stereo teistert. Een energiek album dat als een trein doordendert met hier een daar een rustpunt. Liefhebbers van bluesrock en Tom Waits kunnen dit album met een gerust hart in hun verzameling opnemen. Live komt The Mason Rack Band uitstekend tot zijn recht.

Tracks:

 1. Big bad machine
 2. 30 Day run
 3. Twinkle
 4. Bare witness
 5. Pantatonic pirate
 6. Come on up
 7. It hurts
 8. Naughty girl
 9. Little digger
 10. Hopscotch in high heels
 11. I do believe
 12. Waltzing Mathilda

Releasedatum : juni 2015

 

 

 

Reacties (0) Trackbacks (0)

Nog geen reacties


Leave a comment

Nog geen trackbacks.