Gerritschinkel.nl Columns & meer

10jul/150

Live my life – Stacy Mitchhart

Het nieuwe album van de 55- jarige Amerikaanse bluesgitarist en –zanger Stacy Mitchhart heet Live my life. Het album begint meteen stevig met I drink whiskey, een dampende vette blues, met een gierende gitaar van Mitchhart, de solide ritmesectie Michael Dearing op bas en Darin James op drums. De blazers, Cory Distfano (saxofoon) en Cory Distfano (trompet) geven het nummer extra inhoud en dat geldt ook voor de harmonica en het orgel van Jacob Tipton. Hierna duikt Mitchhart het diepe zuiden in met de Beatlescover Come togetherShe knows what to do is een uptempo swing blues en Voodoo doll een soul blues waarin de blazers en het orgel weer prominent aanwezig zijn. Het instrumentale Soul stroll brengt je regelrecht terug naar de gouden tijden van Stax, met een schitterende orgelsolo van Jacob Tipton. Better off dead van Bill Withers krijgt een funky uitvoering. Het titelnummer is een opzwepend rudimentair blues nummer waarin Stacy zijn 3 snarige cigar box gitaar teistert. Kijk vooral eens naar de video van dit nummer en dan wordt meteen duidelijk waarom het aanwezige publiek zo enthousiast is. I’m the reason is weer swingende soul blues. Gil Scott- Herons Legend in his own mind krijgt een jazzy uitvoering, waarin de blazers weer de boventoon voeren. De beuk gaat er vervolgens weer in met Boogie bar & BBQ met Stacy op lapsteel en slide en de upright bas van Scott McEwen, waarna Stacy in het Seasick Steve achtige Cat bowl blues zijn 3 snarige cigar box gitaar weer ter hand neemt.  Het album wordt besloten met Worried mind blues, dat rustig begint, maar halverwege wordt het tempo weer opgevoerd met Stacy op ukele en dobro.

Conclusie: Stacy Mitchhart uit Nashville heeft met Live my life een prima album afgeleverd. Wat mij betreft mag hij heel snel naar Nederland komen.

Tracklist:

 1. I drink whiskey
 2. Come together
 3. She knows what to do
 4. Voodoo doll
 5. Soul stroll
 6. Better off dead
 7. Live my life
 8. I’m the reason (she walks that way)
 9. Legend in his own mind
 10. Boogie bar & BBQ
 11. Cat bowl blues
 12. Worried mind blues

Releasedatum cd : 30 oktober 2014

 

Reacties (0) Trackbacks (0)

Nog geen reacties


Leave a comment

Nog geen trackbacks.