Gerritschinkel.nl Columns & meer

10jul/150

An Americana Christmas – Various artists

In december verschijnen altijd veel kerst-cd’s. Artiesten als Wham, Mariah Carey, Mud, Slade en Band Aid beleven dan weer hun jaarlijkse wederopstanding. Op New West Records verscheen onlangs het album (cd en vinyl) An Americana Christmas. Een album met zestien klassieke en nieuwe kerstliedjes, vertolkt door legendarische artiesten en aanstormend talent.

Het album begint traditioneel met een mooi intro waarna Luther Dickinson, zanger gitarist van The North Mississippi Allstars aan Hark! The herald angels sing een pure southern groove  geeft. De pure americana kerstsfeer is te horen in  Everything is cool van John Prine. Aanstormend talent Robert Ellis zingt een originele versie van Pretty paper, de klassieker van Willie Nelson. Hemels is de stem van Emmylou Harris in The first Noel, en uiteraard ontbreekt Johnny Cash niet, The gifts they gave, een nummer uit 1963. Prachtig is het breekbare Just me and these ponies van de Canadees Corb Lund.  Dwight Yoakam geeft een typische Dwight Yoakam invulling aan het aloude Run run Rudolph. Bob Dylan is ook present met zijn opzwepende polka Must be Santa uit 2009. Het aloude Winter wonderland krijgt een uptempo uitvoering door Valerie June. Everybody deserves a merry Christmas van de Texaan Ronnie Fauss zou wel eens een klassieker kunnen worden. Mooie southern soul met community singing. Een van de hoogtepunten op het album is Seasons of my memory van de Amerikaanse singer songwriter Max Gomez. Uitstekende zang, subtiele begeleiding met vooral een prachtige accordeon. Het prijsnummer is Les trois cloches van Ben Keith. De in 2010 overleden pedalsteelgitarist en producent nam dit nummer op in 1994 en wordt bijgestaan door Neil & Pegi Young. Kippenvel! Ook onze eigen Common Linnets doen mee en hun At Christmas time past er goed tussen.  De jonge Nikki Lane uit Nashville is te horen in het vrolijke Falalalove ya  en de alternatieve country band The Old 97’s uit Dallas brengen het slepende Here it is Christmas time. Het album wordt besloten met de klassieker Christmas must be tonight van The Band.

Laat de kerst maar komen. Met deze prachtige kerst-cd smaakt de kalkoen ongetwijfeld extra lekker.

Tracklist:

 1. Hark! The herald angels sing – Luther Dickinson
 2. Everything is cool – John Prine *)
 3. Pretty paper – Robert Ellis
 4. The first Noel – Emmylou Harris
 5. The gifts they gave – Johnny Cash
 6. Just me and these ponies (for Christmas this year) – Corb Lund
 7. Run run Rudolph – Dwight Yoakam *)
 8. Must be Santa – Bob Dylan
 9. Winter wonderland – Valerie June
 10. Everybody deserves a merry Christmas – Ronnie Fauss *)
 11. Seasons of my memory – Max Gomez
 12. Les trois cloches – Ben Keith w/Neil & Pegi Young
 13. At Christmas time – The Common Linnets
 14. Falalalove ya – Nikki Lane
 15. Here it is Christmas time – Old 97’s
 16. Christmas must be tonight – The Band

*) niet op vinyl

Releasedatum cd : 10 oktober 2014

Reacties (0) Trackbacks (0)

Nog geen reacties


Leave a comment

Nog geen trackbacks.