Gerritschinkel.nl Columns & meer

10jul/150

Like the 1st time – Clarence Bucaro

De oorspronkelijk uit Cleveland Ohio afkomstige jonge singer songwriter Clarence Bucaro debuteerde in 2002 met Sweet Com. Na zijn album Dreaming from the heart of New York uit 2013 is er nu een opvolger verschenen. Het 7e album van de tegenwoordig in Brooklyn woonachtige Amerikaanse troubadour heet Like the 1st time.

Toen ik het nieuwe album voor het eerst afluisterde dacht ik “weer het zoveelste album van de zoveelste singer songwriter”. Maar nadat ik de cd nog een aantal malen had beluisterd moest ik mijn eerste gedachte tot enigszins nuanceren. Het album bevat 11 zelf geschreven, over het algemeen vrij korte nummers, waarvan er enkele nog geen twee minuten duren en dat is soms jammer. De nummers variëren van subtiele lieve liedjes, ballads en up tempo nummers. Vooral in ballads als Barrio Moon (met Joe Adamik op basklarinet), Can’t rush the road, en Alone in love laat Clarence Bucaro horen dat hij een goede zanger is. Zijn falsetstem doet mij denken aan Paolo Nutini. Subtiel gitaarwerk is te horen in New tongue, Mother’s word en het zeer korte slotnummer (nog geen anderhalve minuut) Safe at home. Midnight blue is rechtstreeks weggelopen uit de seventies van de vorige eeuw, met keyboards (Glenn Patschka) en mondharmonica (Bucaro). Old brown shoes is een swingend nummer met een uitstekende ritmesectie, bestaande uit bassist Pat Sansone (Wilco) en drummer Joe Adamik (Iron and Wine). Een hoogtepunt is de gospel Let the mystery in, en dat komt vooral door de bijdrage van The Blind Boys of Alabama.

Niet onvermeld mag blijven dat het album geproduceerd werd door Clarence Burcaro en veteraan Tom Schick (bekend van o.a. Wilco, Norah Jones en Ryan Adams).

Conclusie:  Like the 1st time is een album waarop goed wordt gemusiceerd met een uitstekende ritmesectie en fijn keyboards- en pianospel van Glenn Patscha. Clarence Bucaro is een goede zanger en kan ook met de gitaar goed uit de voeten. Het album had alleen wat mij betreft wat gevarieerder en hier en daar wat feller mogen zijn. Als rapportcijfer geef ik een 7.

Tracks:

 1. Like the 1st time
 2. Somewhere in the middle
 3. Midnight blue
 4. Let the mistery in
 5. New tongue
 6. Old brown shoes
 7. Barrio moon
 8. Can’t rush the road
 9. Alone in love
 10. Mother’s word
 11. Safe at home

Releasedatum : 27 april 2015

 

Reacties (0) Trackbacks (0)
 1. I have read so many articles or reviews regarding the blogger lovers but this article is actually a nice paragraph, keep
  it up.


Leave a comment

Nog geen trackbacks.