Gerritschinkel.nl Columns & meer

10jul/150

Destination Clarksdale – Ben Rice & Lucy Hammond

Toeval bestaat niet wordt vaak gezegd. Maar soms moet je aan deze uitdrukking twijfelen. Dat zullen waarschijnlijk ook Ben Rice en Lucy Hammond uit Portland (Oregon) gedacht hebben. Zij kwamen elkaar in 2011 toevallig tegen door een dubbele boeking in Blackwell’s Café. Lucy Hammond is al een veterane in de bluesscene. Begin jaren 80 trad ze al op in Portland. In 2011 bracht ze haar album Proof uit. Ben Rice  is ook al heel wat jaartjes bezig en ook hij bracht in 2011 een album uit (Pour me some whiskey). Het duo is in 2015 finalist tijdens de International Blues Challenge.

Hun toevallige ontmoeting in 2011 resulteerde er in dat award winnaar, singer-songwriter Ben Rice en singer-songwriter en producer Lucy Hammond in 2014 samen gingen toeren in de VS (Arkansas, Mississippi en Tennessee).

Uit deze Double Strenght Tour volgt een verdere samenwerking tussen het duo en die samenwerking resulteert in een eigen EP, Destination Clarksdale. Op deze door Lucy Hammond geproduceerde EP staan vijf door het duo zelf geschreven akoestische bluesnummers. De eerste vier zijn van de hand van Ben Rice en het laatste nummer van Lucy Hammond. Het openingsnummer Ida Mae is een lekkere shuffle. Oh Lord is een ingetogen gospelblues die je rechtstreeks naar de Mississippi Delta voert. Mooie ingetogen zang, een heel mooi nummer. Prima gitaarwerk is te horen in Wants me back again. Mooie authentieke blues. Goede zang ook trouwens van zowel Ben als Lucy. Turn my back on you is een melodieus nummer met wederom uitstekend gitaarwerk van Rice en zang van beiden. De afsluiter Muddy Water is een intense blues, subtiel gitaarwerk en prachtige zang van Lucy. En toen was het al afgelopen. Jammer, hopelijk komen er op hun volgende album meer nummers te staan. Ik heb begrepen dat zij daarvoor al aan het schrijven zijn.

Conclusie: Wat een geluk dat er toeval bestaat, want Ben Rice en Lucy Hammond hebben met Destination Clarksdale een mooie authentieke blues EP afgeleverd. Dit vraagt om een vervolg.

Tracks:

  1. Ida Mae
  2. Oh Lord
  3. Wants me back again
  4. Turn my back on you
  5. Muddy Water

Releasedatum : mei 2015

Reacties (0) Trackbacks (0)

Nog geen reacties


Leave a comment

Nog geen trackbacks.