Gerritschinkel.nl Columns & meer

10jul/150

Blues scars – Skyla Burell Band

Vorige maand verscheen het nieuwe album van de Skyla Burrell Band. De naamgeefster van de band, zangeres, gitariste en pianiste Skyla Burrell werd geboren in Los Angeles en groeide op in Orange County in California. Ze formeerde haar eerste band toen ze pas 13 jaar was. Momenteel woont ze in  Pennsylvania. Samen met gitarist Mark Tomlinson richtte ze in 2004 de Skyla Burrell Band op en maakte tot nu toe vier albums (Working girl blues, Living day to day, Tough luck en Real Love).

Nu is dus het 5e album van de band verschenen, Blues scars. Het titelnummer knalt er meteen in, een lekker funky nummer, gevolgd door de stevige stamper Bluesin’ for your lovin’. Vooral in de uptempo nummers is prima gitaarwerk te horen van Skyla en Mark Tomlinson. De ritmesectie, bestaande uit drummer Ezell Jones jr. en bassiste Michelle Lucas maakt dat er sprake is van een hecht blues kwartet. Skyla Burrell heeft een stem als een dijk en het is te horen dat ze goed geluisterd heeft naar Aretha Franklin, Linda Ronstadt en Bonnie Raitt. Het gitaarspel van zowel Skyla Burrell als Mark Tomlinson is duidelijk beïnvloed door illustere bluesmannen als B.B. King, Freddie King, Albert King en Robert Cray. Vooral in de langzame nummers als Love letter in blue en Jace, maar ook in de midtempo stamper Full time gambler, met een “slepende” gitaarsolo. 6 Mile Cemetery road doet me denken aan So many roads en zou zonder meer op het repertoire van Otis Rush kunnen staan.

Blues scars van Skyla Burrell Band is een recht toe recht aan blues album, met 15 eigen nummers die met een enkele uitzondering de 3½ minuut niet overschrijden. Korte en krachtige stoere blues die het op de live podia ongetwijfeld heel goed doet. Ik kan het album aanbevelen.

Tracklist:

 1. Blues scars
 2. Bluesin’ for your lovin’
 3. Trouble
 4. Stuck in a struggle
 5. Love letter in blue
 6. Livin’ for the blues
 7. Shut you down
 8. Life storms
 9. World wide blues
 10. Full time gambler
 11. Jace
 12. Juke jointin’ tonight
 13. 6 Mile cemetery road
 14. 21st Century blues
 15. Bad business

Releasedatum cd : 12 oktober 2014

Reacties (0) Trackbacks (0)

Nog geen reacties


Leave a comment

Nog geen trackbacks.