Gerritschinkel.nl Columns & meer

24mei/150

Andere tijden sport

Afgelopen zondag was de 1e aflevering van een nieuwe serie van het onvolprezen TV programma Andere Tijden Sport. Ik was enkele weken geleden getuige van de preview van de serie in het Olympisch Stadion. Tom Egbers sprak daar op zijn eigen losse wijze met een aantal hoofdpersonen, zoals de boksers Rudy Koopmans en Alex Blanchard, de honkballegendes Han en Charles Urbanus en de vader en zus van Rik Smits, Nederlands grootste basketballer aller tijden. Cruijff in de Kuip. Forrest Gump op Texel. Henk Faanhof, Jan Nolten en Gerrit Voorting, Nederlandse helden in de Ronde van Frankrijk. Prachtig!

Het Olympisch Stadion is de klassieke omgeving van Andere Tijden Sport. Bij de ingang staan de namen van alle Nederlandse Olympische medaillewinnaars. Ook de namen van het Nederlandse dameswaterpoloteam dat in 2008 in Beijing Olympisch kampioen werd. Een team met een grote Goudse inbreng. Veel toppers die ooit furore maakten bij GZCDONK als speler, speelster en coach.

De dames van GZCDONK werden vorige week voor de 10e keer landskampioen. Ik had Tom Egbers moeten vragen om volgend jaar eens aandacht te besteden aan de meest succesvolle sportvereniging die Gouda ooit heeft gehad. Daar valt vast iets moois van te maken.

Ik zat zondag en zit de komende zes zondagen in ieder geval gekluisterd aan de buis. Ik kan het u ook aanbevelen

Reacties (0) Trackbacks (0)

Nog geen reacties


Leave a comment

Nog geen trackbacks.