Gerritschinkel.nl Columns & meer

17mei/150

Competitievervalsing

En toen dacht Jodan Boys twee weken geleden veilig te zijn. Maar een paar dagen later kreeg Bennekom zijn vijf strafpunten terug. Paniek in Zeist. Laatste competitieronde uitgesteld. De KNVB kreeg nog een draai om de oren want ook Huizen werd in het gelijk gesteld. De teams die zich hierdoor “benadeeld” voelden, dreigden zelfs met een staking. Merkwaardige reactie.

Maar uiteindelijk kwam het voor Jodan Boys afgelopen zaterdag toch nog goed. Er moest gewonnen worden, maar tegenstander ODIN ’59 was al met de gedachten bij de nacompetitie en had dus niets te verliezen. Geen gele kaarten en blessures oplopen was het devies. En dan stel je een veredeld campingelftal op. Jodan Boys vond dit niet erg en won met 5-0. Iedereen tevreden, maar ik kan me voorstellen dat de mededegradatiekandidaten van Jodan Boys de wenkbrauwen hebben gefronst. Competitievervalsing!

Er is in de laatste competitiewedstrijden vaak sprake van competitievervalsing. Teams voor wie niets meer op het spel staat geloven het wel. Ik begrijp dat. “Daar moet de KNVB iets aan doen” hoorde ik zaterdag. Maar wat moet je daar aan doen?

Ik vind wel dat de KNVB zich achter de oren mag krabben want ik heb de indruk dat ze nogal eens ondoordachte beslissingen nemen. Maar dat kan ik niet bewijzen. Tenslotte ben ik geen rechter.

Reacties (0) Trackbacks (0)

Nog geen reacties


Leave a comment

Nog geen trackbacks.