Gerritschinkel.nl Columns & meer

16mrt/150

Sportiviteit en respect

Sportiviteit en respect in de sport staan de laatste jaren bij veel sportverenigingen volop in de belangstelling. GC & FC Olympia riep in 2010 een Commissie van Normen & Waarden in het leven. Jodan Boys lanceerde in december 2012 de Jodan Boys Rules. Clubs als ONA hebben gedragsregels voor haar leden opgesteld. In het hockey is het project Shake Hands uitgerold. Aanvoerders, coaches, scheidsrechters schudden voor de wedstrijd handen en wensen elkaar een prettige wedstrijd.

Op papier is het nodige geregeld. Maar papier is geduldig en het zal in de praktijk moeten blijken. Een mooi voorbeeld zagen we afgelopen weekend in Duitsland. Rico Weiler, een voetballer van KFC Uerdingen scoorde vlak voor het einde van de wedstrijd tegen Alemannia Aachen de waarschijnlijk winnende treffer. Maar hij gebruikte zijn hand en was zo sportief de scheidsrechter, die het niet had gezien, er op attent te maken dat hij hands had gemaakt. Het doelpunt werd niet toegekend en Uerdingen won uiteindelijk niet. De trainer van Weiler was laaiend enthousiast over het sportieve gebaar van zijn speler. Het is voor Uerdingen te hopen dat ze aan het einde van de competitie die twee gemiste punten niet te kort komen, want dan vraag ik me af of iedereen nog zo enthousiast is over de sportieve actie van Rico Weiler.

 

 

Reacties (0) Trackbacks (0)

Nog geen reacties


Leave a comment

Nog geen trackbacks.