Gerritschinkel.nl Columns & meer

8mrt/150

De kunst van vechten

“Overheid legt de vechtsporten aan banden” las ik afgelopen week in de krant. De strekking van het artikel was dat er nogal wat misstanden zijn in de vechtsportsector. NOC/NSF heeft een plan gelanceerd om deze misstanden te bestrijden. Zo komt er o.a. een keurmerk voor kickboksscholen, een licentiesysteem voor trainers en een vergunningsplicht voor het houden van vechtsportgala’s.

Laat ik voorop stellen dat ik weinig affiniteit heb met vechtsporten. Regelmatig komt de vechtsport om het maar voorzichtig te zeggen niet al te positief in het nieuws. Ik hoef alleen de naam Badr Hari maar te laten vallen. En of kickboksgala’s een bron van criminaliteit vormen laat ik in het midden. Ik ben geen fan van de bokssport, maar van Mohammed Ali kon ik genieten. Ali blijft een fenomeen. Lang leve de Ali shuffle.

De vechtsport leeft ook in Gouda. Sportschool Den Edel heeft de laatste jaren meer kampioenen geleverd dan alle Goudse sportverenigingen bij elkaar. Fantastisch. Bij het noemen van de naam Mario den Edel schijnt in Japan iedere sportliefhebber een diepe buiging te maken. Sportschool Akabbouz grossiert in taekwondo kampioenen.

Ik was vorige week bij de sportschool van Has van der Poel, het domein van Shaolin Kempo Kai, grossier in (wereld) kampioenen. Topsport! Voor zover ik kan zien valt er in Gouda weinig aan banden te leggen.

Reacties (0) Trackbacks (0)

Nog geen reacties


Leave a comment

Nog geen trackbacks.